Zelta globusu ceremonija un sarkanais paklājs 2015


Sākusies sarkano paklāju, spīguļojošo kleitu un zeltīto statuešu sezona. Svētdienas naktī norisinājās pēc kārtas jau 72. Zelta globusu pasniegšanas ceremonija. Internetā jau sen kā redzami balvu ieguvēju saraksti, tādēļ to nepārstāstīšu. Piebildīšu vien, ka Zelta globusi manai sirdij ir nedaudz tuvāki, kā lielais brālis Oskars. Gluži vienkārši tādēļ, ka šajā balvu dalīšanas procesā kāds labums atlec ne tikai filmām, bet arī seriāliem (prieks, ka statueti saņēma Joanne Froggat no Downton Abbey par Annas lomas atveidošanu).

Taču runājot par pašu šovu – vakara vadītājas Tīna Feja un Eimija Polere jau iecerēti spridzināja uguntiņas, taču neviens joks tā arī manā prātā nepamanījās aizķerties gana ilgi, lai to pēc tam atcerētos. Dāmas asprātīgas, scenārijs gana smieklīgs, taču man personīgi šogad šovs šķita vairāk tāds ”noskaties un aizmirsti”.

Kā jau katru, gadu arī šogad varu droši sacīt, ka par lielāko daļu no nominētajām filmām man pagaidām ir salīdzinoši neliela nojausma, jo līdz šim brīdim esmu noskatījusies tikai dažas (viena no tām jau atkal How To train Your Dragon 2, kas saņēma arī savu zeltīto statueti kā labākā animācija). Tieši tāpat, arī šoreiz sacīšu, ka mani lielākā daļa nominēto filmu patiesībā ne visai interesē kaut vai tematiskajā ziņā, taču līdz oskariem tomēr ceru noskatīties biogrāfisko drāmu The Theory Of Everything, aplūkot Džulianas Mūras varones cīņu ar slimību filmā Still Alice, ievērtēt sen nolūkoto animāciju Boxtrolls, kā arī Tima Bērtona jaunāko darbu Big Eyes, kas gan uz zelta statueti šogad nemaz nepretendē.

Taču tagad raksta glītākā daļa – kleitas. Protams, katru gadu ir dažas, kas pašas acīs lec un dažas, kas drīzāk liek acis aizvērt. Jāatzīst, ka šogad mani nepārņēma patiesas stilistiskās ciešanas, bet arī potenciālā sajūsminātā ģībšana pamanījās izpalikt. Kaut kā šķiet, ka šosezon zvaigznes bija tērpušās salīdzinoši mierīgi, lai neteiktu – remdeni.

Trāpīts!

Viens no pamanāmākajiem pāriem uz sarkanā paklāja šogad neapšaubāmi bija Džordžs Klūnijs ar savu kundzi Amalu Klūniju, kas pamanījās iznest  Dior Haute Couture melno ietērpu ar apskaužamu vieglumu un eleganci.

George Clooney and Amal Clooney, in Dior Haute Couture

Mana šī festivāla personīgā favorīte bija Dženiferas Lopesas Zuhair Murad Haute Couture smagnējā kleita ar nu ļoti uzkrītošo dekoltē, kurš vakara gaita izpelnījās arī divdomīgu komentāru no Džeremija Rennera puses.

Jennifer Lopez, in Zuhair Murad Haute Couture

Šogad pirmo reizi atļāvos savā personalizētajā skaisto drēbju topā iekļaut arī kādu vīriešu kārtas pārstāvi Džareda Leto personā. Satriecoši balts svētku ģērbs no Lanvin.

Jared Leto, in Lanvin

Džulianas Mūras stila izjūta man ir tuva. Un ne tikai filmā Seventh Son : ) , bet arī uz sarkanā paklāja šosezon. Metāliskais Givenchy Haute Couture ar ombre efektu atgādina kaut ko mazliet maģisku.

Julianne Moore, in Givenchy Haute Couture

Ir dažas sievietes, kas reti ”nošauj greizi” uz sarkanā paklāja. Manuprāt, viena no tādām ir Ketrīna Zeta-Džounsa par kuras ietērpiem man katru gadu ir sakāms kāds labs vārds. Šis gads nav izņēmums. Visnotaļ efektīgs Angel Sanchez darinājums izteikti sarkanā krāsā.

Catherine Zeta-Jones, in Angel Sanchez

Izrādās, arī vienkāršībā ir spēks, ja vien tā ir sarkana. Sārto toni uz sarkanā paklāja pārstāvēja arī Orange is the New Black aktrise Teilore Šilinga, savā kuplajā Ralph Lauren kleitā.

Taylor Schilling, in custom Ralph Lauren

Kā ieraudzīju Sjennas Milleres, pasteļtoņos ieturēto un ziediem rotāto, Miu Miu ar dziļo izgriezumu, tā nospriedu, ka šai kleitai piemīt īsti delikāts greznums.

Sienna Miller, in Miu Miu

Par Kerijas Vašingtones strukturēto Mary Katrantzou mani māc divējādas jūtas. No vienas puses, ietērps šķiet neparasts, un ar oriģinālu krāsu salikumu. No otras puses, kleita izliekas nedaudz par stīvu. Katrā ziņā, nepamanīt šo būtu grūti.

Kerry Washington, in custom Mary Katrantzou

Garām!

Grūti spriest, ko domājusi seriāla Girls zvaigzne Zosija Mamete, taču acīmredzot ne par šīs Andrew Gn kleitas korsetes daļu, kas nešķiet visai izdevusies.

Zosia Mamet, in Andrew Gn

Turpinot par seriālu Girls, rādās, ka jau otro gadu neesmu uz Lenas Danhemas viļņa. Neizdevās man uztvert arī šī Zac Posen radītā apģērba gabala vēstījumu.

Lena Dunham, in Zac Posen

Neatrodamā (Gone Girl) Rozamunde Paika uz sarkanā paklāja spēra soļus Vera Wang kleitā, ko kopā satur vien laba vēlējumi un daži diedziņi. Varētu jau piešķirt plus punktus par uzdrīkstēšanos, tomēr nepamet sajūta, ka ietērps tā vien uzprasās uz kādu ārkārtas situāciju.

Rosamund Pike, in Vera Wang

Un kādi ir tavi sarkanā paklāja favorīti šogad?

Attēlu avots: Style.com

7 komentāri

  1. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

    Klūniju pāris patiešām lieliski izskatījās. Un tādu uzvalku, kāds bija Leto, es arī gribētu.
    Tik šausmīgu kleitu, kāda bija Danhemai, pat nevienā vidusskolas vai pamatskolas izlaidumā nav nācies redzēt. Es tikai ceru, ka viņai nav stilista, jo, ja ir, tad nezinu, par ko viņam maksā.
    Traki patika tas jociņš par Lopesas globusiem. 😀

    Patīk

  2. Savukārt man vislabāk patika šis: kleita, ko kopā satur vien laba vēlējumi un daži diedziņi.
    Brīnišķīga frāze.

    Patīk

    1. Man skatoties šovu un vēlāk bildes, tik tiešām gribējās viņai sūtīt laba vēlējumus, lai kleita izturētu visu vakara slodzi bez starpgadījumiem 🙂 Tie diedziņi nudien izskatījās pārāk vārīgi.

      Patīk

  3. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

    Ā, un par Paiku nobrīnījos – kāpēc tik skaistai sievietei jāvelk kaut kas tāds?! Izskatās, ka viņa uz Erotu saposusies. Pārāk skaista aktrise, lai valkātu kaut ko tik vulgāru.

    Patīk

    1. Ja Danhemai ir stilists, tad droši vien vairākus gadus pēc kārtas viens un tas pats…
      Es par Rennera joku ari pasmējos 😀 Lopesa neizskatījās aizvainota, bet bija jau gaidāms, ka internets par šito vēl kādu brīdi parunās, katru gadu jau vajag kādu āķīti.
      Pilnīgi piekrītu par Paiku – ļoti simpātiska aktrise, kam nav jāizmanto tik lēti triki sava tēla skaistināšanai. Šoreiz krietni pārcentās.

      Patīk

  4. par modi nespriedīšu, bet seriāliem, manuprāt, vairāk domātas Emmy balvas

    Patīk

    1. Jā, seriāliem Emmy vairāk piederīgs. Es vienīgi neesmu iesākusi sekot līdzi šim pasākumam. Kaut kā iegājies, ka katru gadu noskatos tieši Zelta globusus un Oskarus un par visu citu piemirstu.

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.