Pieci seriāli vieglprātīgai vasarai


Vēl nesen, rakstot par jauno zinātniskās fantastikas seriālu Dark Matter, pieminēju, ka šī vasara seriālu mīļotājus ir apveltījusi ar veselu kaudzi jaunumu dažādos žanros. Taču ne visi no tiem ietilpst kategorijā ”vieglie” seriāli. Tā kā es palieku pie uzskata, ka vasara ir tas laika periods, kuram gluži labi piestāv un mazliet nenopietnāki, mazliet vieglāk sagremojami un acij tīkamāki seriāli, nolēmu vienā nelielā sarakstā apkopot tos, kurus pati esmu aplūkojusi un turpinu lūkot.

Tīši vai netīši šis saraksts padevies tāds mazliet sievišķīgi dramatisks, bet tāda acīmredzot sagadījusies mana izpratne par ”vieglajiem” seriāliem… Trīs no šiem patiesībā vēl ir aizkavējušies no pavasara TV sezonas un zem katra seriāla nosaukuma paslēpusies arī saite uz treileri.  Jūsu uzmanībai Devious Maids, Mistresses, Hindsight, Poldark un The Royals.

Tējtasīte iesaka - 5 vasaras seriāli

DEVIOUS MAIDS. Šis dažkārt asprātīgais, bet kopumā nenopietnais Bīstamo mājsaimnieču tipa seriāls vēsta par latīņamerikāņu izcelsmes mājkalpotājām, kas strādājot bagāto namos, pamanās kļūt par lieciniecēm, upuriem vai pat līdzdalībniecēm noziegumos un apkārt valdošajā drāmā. Protams, viss seriāla saturs aplaistīts ar humoru un skaistām mājām, dārziem, frizūrām un drēbēm. Protams, arī ar romantisko elementu. Šobrīd šī ziepju opera vada savu trešo TV sezonu.

MISTRESSES. Dāmu seriāls, par kuru jau pirms kāda laika rakstīju Tējtasītē. Stāsts par četrām draudzenēm un viņu nejaušajām vai jaušamajām afērām, attiecībām ar pretējo dzimumu un līdzcilvēkiem kopumā. Mazliet vairāk drāmas un nopietnāks konteksts kā iepriekšminētajā Devious Maids. Šis ir arī viens no tiem, kurš kļūst labāks, sezonām turpinoties – pašlaik rit trešā.

HINDSIGHT. Vēl viens sievišķīgs noskaņu seriāls, kuru jau reiz blogā pieminēju. Šo sāku skatīties absolūti necerot, ka tas ierindosies palicējos. Kā zināms, 90. gadi jau atkal ir modē un Hindsight esamība to tikai pastiprina. Dienu pirms kāzām Beka pārdomā savu dzīvi un pagātnes kļūdas. Pārdomā tik ļoti, ka mistiskā kārtā nonāk atpakaļ 90. gados, savos agrajos divdesmit, dienā, kad apprecējusies ar savu pirmo vīru. Viss tālākais jau ir peidžeru, flaneļa kreklu un dzīves krustceļu jautājums, galvenajai varonei, meklējot savu īsto (karjeras) ceļu, izvēloties starp vairākiem potenciālajiem vīriem un, mēģinot saglābt attiecības ar savu labāko draudzeni, kas pārsteidzošā kārtā noticējusi, ka Beka atceļojusi no nākotnes. Pagaidām seriālam iznākusi tikai viena sezona, bet šķiet, ka ir cerības nākamajā pavasarī sagaidīt arī otro.

POLDARK. 18. gadsimta beigas, Anglija. Viņš ir jauns, glīts, garmatains un pārnācis mājās no kara. Viņa ir jauna, glīta, zaudējusi cerības un izgājusi par sievu pie viņa brālēna. Viņš nolemj dzīvi sākt no jauna. Viņa dzīvo kaimiņos. Viņš mēģina izglābt mirušā tēva raktuves no postažas. Viņa mēģina nenostāties starp abiem brālēniem. Viņš atrod kādu noplukušu meiteni un pieņem to savās mājās. Meitenei tiek atvēlēta pieklājīga loma kopējā stāstā… Britu mini sērijas ar nosaukumu Poldark balstītas uz romānu sērijas ar tādu pašu nosaukumu pamata. Skaistie skati, senlaicīgā mūzika un vējā plīvojošie mati, kopā ar lieki nedramatizēto mīlas stāstu, veido visnotaļ klasisku, bet patīkamu vēsturisko seriālu ar vienlīdz samērīgās devās sakārtotu ekonomiski politisko fonu un romantisko āķi. Pagaidām tikai viena sezona.

THE ROYALS. Turpinājumā atkal briti. Turklāt ļoti izlaidušies briti. Stāsts par Anglijas karaļnama pārstāvjiem, ģimeni, kas nebūt neseko visiem priekšstatiem par monarhijai atbilstošu uzvedību. Brīdī, kad nomirst ģimenes vecākais dēls un troņmantnieks, nelielajā karaliskajā idillē aizsākas ”šūmēšanās”. Pats karalis, kurš ir lāga dvēsele vēlas atteikties no monarhijas, viņa sieva, kurai līdz lāga dvēselei vēl krietni tālu, to mēģina aizkavēt, viņa brālis mēģina troni pievākt sevi, bet viņa bērni tikmēr cīnās paši ar savām emocionālajām problēmām, kas radušās, uzaugot ārēji spožā, taču iekšēji tukšā ģimenē. Kopumā – daudz jo daudz drāmas, glīti skati un apģērbi, mazliet ”dzeltena” piegarša un vietām ne tas labākais tēlojums. Tipisks guilty pleasure seriāls, sāc ar vienu un attopies, ka esi jau sezonas beigās. Pagaidām sezona tikai viena.

Un kādi ir tavi vasaras ”vieglie” seriāli?

19 komentāri

  1. Ai, man ļoti patīk Mistresses, neko nevaru padarīt! Vai esi skatījusies UnREAL?

    Patīk

    1. ”Mistresses” arī ir viens no maniem ilgdzīvotājiem 🙂 Jā, ”UnREAL” esmu redzējusi – patīk. Pat teiktu, ka viens no mīļākajiem sezonas jaunumiem.

      Patīk

  2. Man liekas, ka šie seriāli vairāk varētu interesēt tieši sievietes. 🙂

    Patīk

    1. Jā, šoreiz tā patiešām ir sanācis, salasīju vienkopus vairāk tādas vieglās, romantiskās drāmas. Bet tuvākajā nākotnē būs arī plašāks, ikgadējo rudens jauno seriālu saraksts, ko tad, cerams, varēs novērtēt abi dzimumi. 🙂

      Patīk

  3. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

    Mans vasaras seriāls ir Scream – diezgan klišejisks, bet viegla skatāmviela, tāpēc arī piestāv vasarai.

    Patīk

    1. Dzirdējusi par tādu biju, tomēr nav sanācis pievērst uzmanību. Seriāls tā kā rimeiks ”Scream” šausmu filmām?

      Patīk

      1. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

        Jā, skaitās rimeiks, bet pa lielam seriāls ir radīts, iedvesmojoties no “Scream” filmām, līdzīgi kā “Hannibal” – vietām sižets krustojas, bet atšķirību ir vairāk nekā kopīgā. Katrā ziņā vieglai izklaidei der.

        Patīk

        1. Oki, piefiksēšu zināšanai, ja sakārosies šausmu.

          Patīk

  4. Mans “vasaras” seriāls gan bija ziemā, bet noteikti piestāv arī vasarai. Tā aizrāvos, ka sanāca izņemt visu sezonu vienā dienā – Mozart in the Jungle (https://www.youtube.com/watch?v=QixpBQcGAqc). Ne tikai šausmīgi pievilcīgā Gaela Garsijas Bernāla dēļ. Seriālā ir attēlota simfoniskā orķestra mākslinieku sadzīve, teritorijas dalīšana un citas ņemšanās. Ego visiem kā jau māksliniekiem, tāpēc netrūkst intrigu. Smējos līdz asarām 😀

    Patīk

    1. ”Mozart in the Jungle” ir ļoti, ļoti labs 🙂 , arī skatījos ziemas sezonā, un arī ķēru vienu sēriju pēc otras. Dikti šarmants aktieru ansamblis un gaumīgi joki. Ideja arī forša, labi, ka atjaunots arī uz otro sezonu.

      Patīk

      1. Otrās sezonas gaidīšanas mokas, tāpat kā ar “You’re the Worst”, kam bija jābūt jūlijā, bet tūlīt jau augusts.. 😦

        Patīk

        1. ”You’re the Worst” nemaz nezināju, iemetu Gūglē, izklausās neslikti. Es tieši meklēju kādu komēdiju, citādi man šovasar tikai drāmas un fantastika vien pretī nāk 🙂 , kamēr atkal sagaidīšu savus dienišķos sitkomus (”2 Broke Girls” un ”Modern Family” rudenī, ”Veep” tikai nākamajā pavasarī).

          Patīk

          1. Šis ir izcils. Netīrs un bez ierobežojumiem 😀

            Patīk

            1. Ļoti jauki, ņemšu skatīt 😀

              Patīk

  5. Pat es noskatījos pirmās pāris Poldarka sērijas 🙂 Smuki, bet sajūta, ka sižets dikti iestiepsies. Ar vienu aci un ausi sekoju līdzi komēdijseriālam par start up džekiem Silīcija ielejā. Tas biija dikti labs, ziemā pat varētu kārtīgi noskatīties.

    Patīk

    1. ”Poldark” ir gauži lēns, jā. Es pati neesmu vēl pabeigusi sezonu, jo vajadzīgs īstais garastāvoklis, lai to skatītos. Bet kaut kas šarmants ir tajos ilgajos skatienos uz jūru un pļavām 🙂

      Skatījies ”Silicon Valley”? Es kaut kad gribēju tā kā pieslēgties, bet pilotsērijas pats sākums mani nepaķēra un tad laikam kaut kas atkal novērsa manu uzmanību, no jauna neesmu viņam pieķērusies.

      Patīk

      1. Jā, laikam tā saucās. “Skatījos” ir ļoti, ļoti nosacīti, bet man patika tas mazumiņš, ko redzēju un varēja labi pasmieties. Bet jābūt laikam īstajam noskaņojumam, lai tos gīkus izturētu ilgstoši 🙂

        Patīk

  6. Kā jau vienmēr – satriecošs raksts :)!

    Patīk

    1. Prieks, ja noderēja 🙂

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.