Jaunie rudens seriāli 2015: drāmas


2It’s that time of the year again. Nē, ne Ziemassvētki. Kaut gan… Varbūt tie tomēr ir sava veida Ziemassvētki, ja vien esat kaislīgi seriālu cienītāji. Jauno sēriju rudens raža ir nogatavojusies, un kā jau katru gadu Tējtasītes pastāvēšanas vēsturē, nāku pie jums ar aktuālās sezonas seriālu sarakstu. Kā allažiņ – saraksts trīsdaļīgs.

Šodien piedāvāju ielūkoties dažos treileros, kas ietilpst visaptverošajā kategorijā drāmas (a.k.a. viss pārējais, kas nav smieklīgs, futūristisks vai paranormāls), bet tuvākajās dienās publicēšu arī rakstus par komēdijām un fantāzijas/zinātniskās fantastikas seriāliem.

Vai nu ar gadiem esmu kļuvusi izvēlīgāka, vai arī televīzijas nav uzdevuma augstumos, bet mani šogad uzrunājis ļoti mazs skaits jauno sēriju. Īpaši čābīgi izskatās tieši šī – drāmu kategorija, kurā seriālus pat nācās nedaudz ”pievilkt aiz matiem”, lai saliktu kopā kaut nelielu apkopojumu. Iespējams, pie vainas arī tas, ka liela daļa jaunumu šogad iekrituši tieši mani neinteresējošajās medicīnas un kriminālo drāmu kategorijās. Bet nu ķeramies klāt. Blakus nosaukumiem arī pirmizrāžu datumi.

BLINDSPOT, 21. SEPTEMBRIS

Un jau pirmā kriminālā drāma/trilleris. Pilsētas centrā tiek atrasta kaila, no galvas līdz kājām notetovēta sieviete bez atmiņas. Viņas tetovējumi kļūst par nozieguma pavedieniem, kurus, protams, jāatrisina policijas izmeklētāju komandai. Pagaidām šķiet, ka fantastiskais elements netiek piedāvāts kā acīmredzams risinājums. Grūti saprast, tas priecē vai apbēdina.

BLOOD & OIL, 27. SEPTEMBRIS

Stāsts par amerikāņu sapni, diviem jauniem cilvēkiem, kas cer uz lielo izrāvienu naftas pasaulē. Uz pirmo acu uzmetienu nedaudz atgādina veco labo Dallas, ko TV cilvēki nesen jau mēģināja (ne īpaši sekmīgi) atdzīvināt. Pēc Revenge noslēdzošās sezonas manā ēdienkartē trūkst bagātnieku drāmu, tādēļ pilotam savā ekrānā došu zaļo gaismu. Visticamāk, ka tikai pilotam.

WICKED CITY, 27. OKTOBRIS

Sex, drugs, rock’n’roll and murder. 80. gadu kriminālā Losandželosa. Seriāla priekšplānā sociopātu duets, bet arī labajiem esot atvēlēta sava loma. Došu iespēju Taisas Farmingas, mūzikas un uzkasīto frizūru dēļ.

FLESH AND BONE, 8. NOVEMBRIS

Mini sērijas par balerīnu spožumu un postu. Vai šis būs The Black Swan mazā, saskaldītā versijā, to rādīs laiks, bet es personīgi uz šo lieku lielākas cerības kā uz pārējiem iepriekš minētajiem.

Un pirms pilnībā noslēgt šo sarakstu, jāpiezīmē vēl viens seriāls, kuram diemžēl joprojām nav treilera, jo pie skatītājiem tas sola nonākt tikai tā saucamajā vidus sezonā – 2016. gada pirmajā pusē. Tas ir How to Get Away With Murder un Scandal producentes Shonda Rhimes jaunais auklējums The Catch, kas vēsta par krāpniecības ekspertes apkrāpšanu un viņas centieniem atgūt sev piederošo.

Tas šajā sadaļā arī viss. Kā jau redzams, apkopojumā iekļāvu tikai tos seriālus, kas kaut kādā mērā uzrunājuši mani pašu. Bet es ļoti labprāt lasu arī jūsu komentārus par jaunumiem, kurus, iespējams, esmu palaidusi garām, tādēļ vienmēr laipni aicināti padalīties arī ar saviem šī rudens cerīgajiem seriāliem. No viena seriālu mīlētāja pie otra.

Tiekamies jau nākamajā rakstā par jaunajām rudens komēdijām.


LASI ARĪ:

13 komentāri

  1. BLINDSPOT – jau bija ievietots man kā skatāmais seriāls, bet pateicoties tev, man iekrita acīs arī WICKED CITY un THE CATCH (man šķiet, ka treileri var noskatīties imdb.com lapā).
    Lai tev jauka skatīšanās un paldies par dalīšans! 😉

    Patīk

    1. Paskatījos, ”The Catch” treileris tik tiešām IMDB pieejams, esmu tā ieradusi paļauties uz Youtube, ka tālāk nemaz nepameklēju…
      Prieks, ka raksts noderēja, Tev arī jauku jaunās sezonas skatīšanos 🙂

      Patīk

  2. Nekas no šī neuzrunā. Man ir doma šoruden beidzot kaut ko paskatīties un pašlaik sliecos uz The Americans, ko sāka rādīt 2013. gadā. Tēma par Amerikā iefiltrētiem padomju aģentiem šķiet ļoti intriģējoša un patika pirmās sērijas aktierspēle.

    Patīk

    1. Mani pašu no drāmām balerīnas visvairāk piesaistīja. Bet tā citādi, jaunajā sezonā vairāk skatīšos fantastikas virzienā.
      ”The Americans” dzirdēti, bet tik vien kā dzirdēti, nav sanācis tuvāk ielūkoties. Par spiegu filmām runājot, gribu redzēt ”The Man from U.N.C.L.E.” – vajadzētu būt stilīgai.

      Patīk

      1. Es arī uz U.N.C.E. ceru kā stilīgu un labāku kā Kingsmen. Stilīgi jau bija, bet kā atšālējies minerālūdens, nekāda spara 😦

        Patīk

        1. Tev pietrūka asuma ”Kingsman”? Man tieši likās, ka ļoti ātri paiet – ar visām tām šķaidāmajām cīņas ainām un jandāliņiem. Bet no ”U.N.C.L.E.” gribētos gaidīt, kaut ko drusku nopietnāku, varbūt mazāk parodijas.

          Patīk

          1. Ne gluži tā. Asums bija, bet brīžos, kad nekāvās, sižets šķita tāds nekāds.

            Patīk

            1. Jā, sižets nebija no oriģinālākajiem. Es gan pati neesmu daudz spiegu filmas skatījusies, bet man tāda sajūta, ka veidotāji vienkārši bija sabāzuši tās klišejas kopā no citām šī žanra filmām.

              Patīk

  3. Es parasti sagaidu, kad seriālam ir vairākas sezonas, un tad skatos visu uzreiz, ar baudu, neaizliedzot vairākas epizodes dienā.. tad ir šts kaifs, nekā gaidīt jauno sēriju.

    Patīk

    1. Es pārsvarā esmu nepacietīga – kā atrodu kaut ko, kas man patīk, tā uzreiz ķeru ciet, tāpēc lielākoties nākas vien gaidīt katru nedēļu jaunās sērijas.
      Bet ir man arī sanācis tikt pie pilnajām sezonām – tā ir forša baudīšana. Vismaz līdz brīdim, kad sezonas izbeidzas un līdz nākamajai jāgaida gads, un man iestājas ”seriālu paģiras” :), īpaši, ja vēl pēdējo sēriju nobeidz ar kādu labu āķi…

      Patīk

  4. “Blindspot” pilotsērija šķita pietiekami interesanta, lai ieskatītos tālāk. Varbūt, ka būs interesanti? Vispār seriālu bez jēgas, bet viss jau šķiet kaut kur redzēts…

    Patīk

    1. Vēl neesmu noskatījusies ”Blindspot”, bet plānos ir. Jāredz jau tie jaunie piloti. Man arī šoruden tāda kā seriālu pārsātinātība iestājusies, vēl pat neesmu tikusi galā ar vasaras jaunajiem – neesmu ne ”Wayward Pines”, ne ”Mr. Robot”, ne ”Sense8” (to ļoti gaidīju) ielūkojusies.

      Starp citu, sāku skatīties Tevis iepriekš ieteikto ”You’re the Worst” – pāris dienās visas sērijas notiesāju, ļoti patīk, skatīšos arī jauno sezonu 🙂

      Patīk

      1. Otrās sezonas sākums bija “meh”, cerams, ka tālāk ies labāk 🙂 Izskatās, ka Wicked City būs jāpamēģina. Will see.

        Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.