12 ziemīgi jautājumi


ziemas stafeteSveiciens 3. Adventē! Mana Ziemassvētku sajūta šogad pie apvāršņa rēgojas tikai tik ilgi, kamēr nepaskatos laukā pa logu. Tādēļ mana stratēģija, kā nelaist prom tik tikko veidojošos svētku gaidīšanas sajūtu, vismaz šodien, bija aizvērt aizkarus, ieslēgt visas iespējamās elektrisko spuldzīšu virtenes un vērsties pie interneta pēc padoma, lai ”izsauktu Ziemassvētku garu”.

Par laimi, blogosfēra ir tāda maģiska vieta, kurā smelties idejas. Tā nu nolēmu, ka arī es varētu izmantot iespēju un aizpildīt vienu jaunu Ziemassvētku anketu jeb tagu, ko pirms kāda brīža pamanīju Anita’s Diaries blogā. Akcijas ideja gluži vienkārša – atbildēt uz jautājumiem, kas saistās ar ziemu un Ziemassvētku gaidīšanas laiku, mēģinot arī pašam uzšūpoties uz balto svētku viļņa. Ķeros klāt, pārtulkoju jau gatavos jautājumus latviešu valodā un beigu galā pievienoju klāt vēl arī dažus savējos, lai izveidotos tāds smuks cipars – 12 ziemīgi jautājumi.


1. Vai tev patīk aukstums?

Nepatīk. Taču es ļoti labprāt gribētu baltus, apsnigušus Ziemassvētkus un dažas tikpat baltas, apsnigušas un saulainas dienas pēc tiem. Vēlāk, manis pēc, sniegs kopā ar visu salu, varētu maģiski nokust un nozust, un nerādīties līdz pat nākamajam gadam.

2. Kādu nagu laku tu visbiežāk lieto ziemā?

Ziemā man vistuvākās ir piesātinātās krāsas – tumši sarkanie, tumši zilie vai tumši zaļie toņi. Var pat atļauties kādu spīdumiņu, kas citos gadalaikos mani nepavisam neuzrunā.

14012010

3. Mīļākais ziemas apģērba gabals?

Bieza, liela apaļšalle. Vislabāk rakstaina, taču der jebkura, kas silda kaklu.

4. Mīļākās ziemas atmiņas?

Pateicoties vēlmei visu iemūžināt ne tikai galvā, bet arī fotogrāfijās, varu nosaukt pat precīzu datumu – 2010. gada 14. janvāris. It kā pilnīgi parasta ziemas diena. Taču ļoti auksta, ļoti saulaina un ļoti, ļoti skaista. Biezas sastingušas kupenas, apsniguši koki, daudz gaismas un visapkārt tāds mirdzums, ka ne acis atvērt.

5. Divas svarīgas skaistuma un modes lietas ziemai?

Labs, barojošs lūpu balzāms un biezs džemperis vienu izmēru par lielu.

6. Kādus apavus tu valkā ziemā?

Ja ir sniegs un ledus, ikdienā dodu priekšroku biezzoļu zābakiem ar zemu papēdi. Ja sniega nav, tad valkāju to pašu ko rudenī, tikai drusku siltāku – vārdu sakot, jebko, kas tobrīd patīk.

7. Vai tur, kur tu dzīvo, snieg?

Agrāk sniga vairāk. Tagad vairāk līst.

8. Vai tu jebkad esi cēlis/-usi sniegavīru?

Bērnībā pāris reizes mēģināju, bet īpaši spilgti manā atmiņā tas iespiedies nav.

Un te daži manis pievienotie jautājumi:

12 ziemigi jautajumi

 9. Īsta vai mākslīga Ziemassvētku eglīte?

Man patīk īstās eglītes smarža un mana bērnība vienmēr asociēsies ar tās pušķošanu. Taču pēdējos gados, es arvien vairāk pieķeru sevi priecājamies par miniatūrajām mākslīgajām eglītēm, kuras tikpat miniatūri izpušķot un nolikt uz rakstāmgalda, zinot, ka nekur netiks izmētātas skujas un kociņš man pēcāk kalpos vēl vairākus gadus.

10. Mīļākā recepte Ziemassvētku galdam?

Savu Ziemassvētku galdu es nevaru iedomāties bez klasikas – speķa pīrādziņiem un piparkūkām. Tomēr katru gadu Ziemassvētkos es izmēģinu arī kādu jaunu kūkas, kēksa, mafinu vai citu saldumu recepti. Šo eksperimentu rezultātā mūsmājās ir ieviesusies arī tāda kā jauna klasika –  apgrēcīgie šokolādes brauniji, kas tagad ir neatņemama svētku sastāvdaļa.

11. Grāmata, kas asociējas ar ziemu vai Ziemassvētkiem?

Man nav vienas noteiktas grāmatas, kas caur un caur asociētos ar Ziemassvētkiem, taču ziemas vakaros man patīk ieritināties zem segas ar kārtīgiem ”ķieģeļiem”. Un visu ķieģeļu ķieģelis manā plauktā ir Patrika Rotfusa Vēja vārds.

12. Filma, kas asociējas ar ziemu vai Ziemassvētkiem?

Absolūti neoriģināla atbilde – Viens pats mājās. Tiesa, tikai pirmā daļa.  Ja runājam par netradicionālākam filmām, tad pāris gadus atpakaļ man tīri labi patika arī Ziemassvētku animācija Legend Of The Guardians.

Tas arī viss no manas puses. Ja vēl kādu iedvesmoja šie ziemīgie jautājumi, nekautrējieties pārņemt šīs virtuālās stafetes kociņu. Lai jums silta 3. Advente!

6 komentāri

  1. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

    Šokolādes brauniji jau kļuvuši par oficiālo blogeru eglītes našķi. Arī šoreiz bija izdevušies vienkārši lieliski.

    Patīk

    1. Paldies 🙂 Jā, brauniji tagad ir nelaužama eglītes tradīcija, vien būtu labi, ja es varētu izmainīt savu ”tradīciju” vienmēr cept tos pašā pēdējā brīdī 😀

      Patīk

  2. Slavenie brauniji 🙂

    Patīk

  3. Man patīk, ka pievienoji papildus jautājumus. Tie lieliski papildina tagu 🙂

    Patīk

    1. Es tā ieskrējos uz atbildēšanu un sadomāju, ka jāpieliek klāt vēl kaut kas 🙂 Patīk tagu ideja, gluži kā bērnībā, skolā ar atmiņu kladēm 😀

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.