Jaunie pavasara seriāli 2016


Ikgadējie pavasara sezonas jaunie seriāli ir ieradušies. Tāpat kā ikgadējais pavasara sezonas jauno seriālu kopsavilkums Tējtasītes virtuālajās lappusēs. Uz pirmo acu uzmetienu šķiet, ka šosezon jaunie seriāli saauguši kā sēnes pēc lietus – to ir krietni vairāk kā pagājušajā gadā. Pietam jaunpienācēju netrūkst nevienā no žanriem. Veidojot šo kopsavilkumu, ņēmu vērā gan drāmas, gan komēdijas, gan allaž saimniecībā noderīgo fantāziju un zinātnisko fantastiku.

Jaunie pavasara seriāli 2016 - drāmas, komēdijas, fantāzija un zinātniskā fantastika

Lielākā daļa no zemāk pieminētajiem seriāliem savas sezonas jau ir uzsākuši janvārī, taču pārītis vēl tikai gaida savu kārtu. Kā jau ierasts, no visa lielā piedāvājuma esmu apkopojusi tikai tos jaunos seriālus, kas man personiski šķiet pilotsērijas aplūkošanas vērti, vai arī tādi varētu šķist Tējtasītes lasītājiem.


Drāmas 2016

WAR AND PEACE (janvāris) Britu režisora Toma Hārpera (Misfits, Woman in Black 2) vēsturiskā drāma sešās mini sērijās, balstīta uz klasisko Ļeva Tolstoja darbu Karš un miers. Starp aktieriem dzirdami tādi vārdi kā Pauls Dano un Lilija Džeimsa. Dažas filmas ainas uzņemtas arī Latvijā – Rundāles pilī.

VINYL (februāris) 70. gadu Ņujorkas mūzikas scēna. Vinyl ir seriāls, kura sex, drugs and rock’n’roll stāsts pasniegts no kāda jauna mūzikas darboņa perspektīvas. Varētu paskatīties uzkasīto frizūru dēļ.

THE PATH (marts) Stāsts par kādu ģimeni, kas iesaistījusies kultā/sektā. Izklausās pēc nopietnas drāmas ar kādu maindfaka elementu. Šai visdrīzāk došu iespēju.

Komēdijas 2016

SUPERSTORE (janvāris) Viegla situāciju komēdija par bariņu lielveikala darbinieku. Kolorītu tipāžu kombinācija, bet tā citādi jau pierasti amerikāniski. Saimniecībā var noderēt, ja aptrūkstas skatāmā.

TELENOVELA (janvāris) Evas Longororijas parodija par Latīņamerikas ziepju operām un to klišejām. Dikti izskatīgs aktieru komplekts, kas nebadās arī izsmiet paši savu ekrāna narcismu. TV košļene spīdīgā papīriņā.

YOU, ME AND THE APOCALYPSE (janvāris) Britu-amerikāņu kopražojums par bariņu visnotaļ dažādu cilvēku, kas mēģina tikt galā ar nenovēršamo situāciju, ka drīzumā zemē ietrieksies meteorīts, pieliekot pasaulei punktu. Pa pusei drāma, pa pusei komēdija.

FULLER HOUSE (februāris) 80. gadu kulta situāciju komēdijas Pilna Māja rimeiks, piedaloties tiem pašiem, bet nu jau pieaugušiem un novecojušiem aktieriem. Šo ļoti gaidu, lai patīksminātos par bērnības nostaļģiju. Vai tikai man liekas tā liekas, vai arī tēvocim Džesijam gadi nemaz nav nākuši par ļaunu?

LOVE (februāris) Seriāls par mīlestības neērtajām pusēm. Temata ziņā treileris nedaudz atgādināja manu mīļo You’re the Worst.

 Fantāzija un fantastika 2016

THE MAGICIANS (janvāris) L. Grosmana fantāzijas romāna Burvji televīzijas adaptācija, par kuru Tējtasītē jau rakstīju, sakot, ka tad, ja piever acis uz samērā kartonīgajiem tēliem rādās tīri skatāms seriāls pieaugušajiem maģijas faniem.

COLONY (janvāris) Arī šo zinātniskās fantastikas seriālu, garām skrienot, blogā jau reiz pieminēju. Stāsts par kādu ģimeni, kas dzīvo noslēgtā teritorijā, kurā varu sagrābuši nezināmi spēki. Viens no dēliem jandāliņa laikā palicis aiz sienas, un nu tēva (izbijušā militārista) uzdevums, protams, ir atvasi atgūt, pie reizes noskaidrojot, kas atbildīgs par šiem gūsta apstākļiem. Pilots bija interesants, izskatās pēc nesliktas asa sižeta un intrigu drāmas.

LUCIFER (janvāris) Daļēji balstīts Nīla Geimena grafiskajās novelēs, seriāls stāsta par garlaikotu Nelabo, kurš pametis elles kambarus un pārvācies uz mūsdienu Losandželosu, lai paņemtu atvaļinājumu un piepalīdzētu izmeklēt noziegumus kādai spriganai izmeklētājai. Noskatoties pāris sērijas, gribas sacīt, ka pati premisa jau ir gana forša, tāpat kā Toms Eliss velna ādā, taču kopumā seriāls uz mani atstāja visai nenopietnu iespaidu.

11.22.63 (februāris) Stīvena Kinga romāna 11.22.63 ekranizācija 8 sērijās. Stāsts par kādu vīru (Džeimss Franko), kas atgriežas pagātnē, lai nepieļautu Dž. F. Kenedija nāvi. Vecais triks ar ceļojumiem laikā. Redzēsim, vai šī Kinga ekranizācija beidzot būt kaut cik izdevusies.

DAMIEN (marts) Šosezon velni ir modē. Šausmu drāma, kas balstīta uz 1976. gada filmu The Omen. Galvenais varonis – mūsdienās dzīvojošs antikrists, kuram nav ne jausmas par savu izcelsmi, līdz pat brīdim, kad viņa sūtība liek par sevi manīt.

CONTAINMENT (marts) Beļģu katastrofu seriāla amerikāņu rimeiks stāstīs par bariņu cilvēku, kas ieslēgti karantīnā, pateicoties piepešai un baisai vīrusa epidēmijai.

BONUSĀ:

  • Shadowhunters (janvāris). Kasandras Klēras jauniešu urbanās fantāzijas grāmatu sērijas The Mortal Instruments ekranizācija.
  • Second Chance (janvāris). Frankenšteina motīvs jaunās skaņās. Kādam vecam vīram tiek dota iespēja tikt pie jauna, super-spēcīga ķermeņa.
  • The Catch (marts) Trilleris, kas varētu aizņemt Revenge atstāto tukšo vietu. Stāsts par kādu privātdetektīvi, kura kļuvusi par krāpniecības upuri, un nu vēlas noskaidrot patiesību.
  • The Real O’Neals (marts) Komēdija par kādu katoļticīgu ģimeni, kura mēģina tikt galā ar neērtām patiesībām – laulības šķiršanu, anoreksiju un to, ka viens no viņu bērniem ir gejs.

Kā arī pie apvāršņa uzniruši daži seriāli, kuru treileri jau ir pieejami, taču iznākšanas datumi vēl miglā tīti. Baza Lurmena veidotais projekts The Get Down, kas stāstīs par 70. gadu Ņujorkas hiphopa, disko un panku mūziku un, manis jau reiz pieminētie fantāzijas/fantastikas seriāli – Preacher (balstīts grafiskajās novelēs un stāsta par kādu vīru, kurš vārda tiešā nozīmē, meklēšot Dievu) un Westworld, kura darbība noris futūristiskā piedzīvojumu parkā, kura apmeklētāji var apšaudīt cilvēkveidīgus kovbojus-robotus. Nu, vismaz līdz brīdim, kad roboti sāk šaut pretī…

Un kas ietilpst tavā pavasara TV programmā?

17 komentāri

  1. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

    Damien izskatās ļoti daudzsološi, kā arī 11.22.63 noteikti skatīšos – gan tāpēc, ka Kinga romāna ekranizācija, gan tāpēc, ka Džeimss Franko noteikti neliks vilties.

    Patīk

    1. Jā, Franko ir labs aktieris, es arī noteikti došu iespēju pilotam. Ja ”Damien” nesabojās ar kādām klišejām, tas varētu būt kaut kas salīdzinoši jauns šīs sezonas tematikā, citādi no šausmu seriāliem tik vien ir kā AHS.

      Patīk

      1. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

        Un AHS ziedu laiki, manuprāt, ir beigušies, jo Mērfijs pārāk aizrāvies ar popkultūru un geju ikonām, ka aizmirsis par kvalitāti. Damien varētu ieņemt AHS vietu – es par to tikai priecātos.
        Un “Pilna māja” turpinājums liek man justies patiešām vecam.

        Patīk

        1. Es ”AHS:Hotel” iepaliku laikam pie kādas 3. sērijas. Nav jau it kā baigi slikti, tobrīd domāju, ka turpināšu skatīties, bet tā arī līdz šim brīdim neesmu pieķērusies. Man acīmredzot AHS ”maģija” ir pagaisusi. Domāju, ka varētu kaut kad atkārtoti noskatīties pirmo sezonu.
          Jaunā ”Pilna māja” man arī liek justies vecai, bet tas seriāls bērnībā bija pārāk mīļš, lai tagad laistu garām iespēju pagrimt nostalģijā 🙂

          Patīk

          1. Dainis Gžibovskis · · Atbildēt

            Es sāku šaubīties par to, vai turpmākās sezonas ir vērts skatīties, jo pēdējo sanāca skatīties bez maz vai ar tādu kā pienākuma izjūtu. Baumo, ka nākamā sezona būšot par urbānajām leģendām, bet nekur nav garantijas, ka arī šo lielisko ideju Mērfijs nesaķēzīs.
            Stefānija no “Pilnas mājas” joprojām šķiet ļoti piemīlīga un tas nekas, ka viņa ir jau 34 (!) gadus veca. Es laikam nekad nespēšu uztvert viņu kā pieaugušo, jo atmiņā palikusi kā maza, piemīlīga meitenīte.

            Patīk

            1. Ak jel, Stefānijai ir jau 34 gadi?! 😀 Manās acīs visi aktieri joprojām ir sastinguši laikā. Būs dīvaini tagad skatīties uz viņiem kā pieaugušiem/novecojušiem.

              Lai AHS atgūtu pirmās sezonas spožumu manās acīs, Mērfijam būtu jāuzražo viena traki laba sezona, bet man kaut kā šķiet, ka pirmos laurus otro reizi vairs plūkt īsti nevar. Visas pārējās sezonas jau tiešām vairāk ir tāds kā pieraduma jautājums.

              Patīk

  2. listei pievienotu American Crime Story, pirmās sezona – The People v. O. J. Simpson. Stila ziņā drusku atgādina True Detective

    Patīk

    1. ”True Detective” ir kauna traips manā seriālu izglītībā 🙂 Jau sen gribu noskatīties.

      Patīk

  3. Omen mani bērnībā tā pārbiedēja,ka Damien par nemēģināšu skatīties 🙂 Toties Lucifer šķiet gana jauks.

    Patīk

    1. Esmu skatījusies ”The Omen” 2006. gada rimeiku – atceros vien to, ka bija diezgan baisa, bet pats sižets no galvas jau izskrējis.
      ”Lucifer” ir savs šarms – interesanti izveidots tēls un arī galvenās lomas atveidotājs zīmē ticamu un pievilcīgu bildi 🙂 Es sākotnēji gaidīju drusciņ nopietnāku, dziļāku pieeju, bet nu jau esmu apradusi, būs jāpaskatās arī tālākās sērijas.

      Patīk

      1. Es skatījos, tā teikt, īsto The Omen. Laikam nekad neizmirsīšu. 🙂 Varbūt tagad tik šausmīga nešķistu, nezinu. Iespaidi no bērnības parasti ir ļoti noturīgi. Edgara Po grāmatas vāks ar šausmīgo seju mani biedē joprojām. 😀

        Patīk

        1. Man ar Po ir otrādi – lasīju ”Nodevīgo sirdi” pirms kādiem pieciem vai sešiem gadiem, nesapratu par ko jābaidās… Pārlasīju dažus stāstus vēl pagājušogad, palika gauži neomulīgi 😀
          Bet vispār lietas no bērnības, tai skaitā grāmatas, filmas un seriālus, es atceros spilgtāk nekā nesen lasīto/redzēto. Varbūt tolaik bija mazāk apkārtējās informācijas un bija vieglāk filtrēt.

          Patīk

  4. Nespēju pavilkties uz The Magicians, lai gan gaidīju šo seriālu. Nepatīk, ka ir dažas pārāk lielas atšķirības no grāmatas. Toties priecājos par jaunajiem X-failiem, bet tie laikam skaitījās pie rudens/ziemas sezonas.

    Patīk

    1. Es pie ”The Magicians” pamazām pierodu, pēc pilota paliek arvien labāk. Ja vien viņi pašus tēlus būtu drusku vairāk attīstījuši…
      Jaunos ”X-failus” neesmu skatījusies, bērnībā viņi mani pāris reizes kārtīgi sabaidīja, tā arī vairs nekad neesmu pieķērusies :D.

      Patīk

      1. Varēja tās meitenes nebūt modeles bez spējām tēlot. Pat Alise īsti neder savā nūģa tēlā.
        Jaunajos X-failos ir foršs humoriņš, pasmiešanās gan par abiem varoņiem, gan par cilvēku problēmām vispār. Vienā sērijā Malders saēdās halucinogēnās sēnes. Bija jautri 🙂 Pēdējā sērija gan dikti nopietna, pilnīgi kā kāds cits būtu ķēries pie scenārija.

        Patīk

        1. Jā, man arī aktieri nepārliecina. Alise jo īpaši. Bet par Kventinu es arī neesmu īpaši augstās domās.
          Halucinogēnās sēnes saēdies Malders izklausās smieklīgi 🙂 Bet varētu jau arī būt, ka kāds cits rakstījis tai sērijai scenāriju – viņiem jau lielas cilvēku komandas strādā pie sērijām.

          Patīk

          1. Par Malderu un sēnēm, kā arī pat ķirzakcilvēku bija riktīgi jautras sērijas. Man tas šķiet ļoti labs gājiens kā atdzīvināt kulta seriālu. Ļoti ceru, ka būs arī otrā sezona.

            Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.