Zemeņu drumstalu kūka


zemenu-drumstalu-kuka-recepte-tejtasiteMan jūlijs vienmēr ir asociējies ar zemenēm. Lai gan es nevarētu, roku uz sirds liekot, apgalvot, ka šogad esmu saēdusies zemenes pilnām mutēm, kaut ko derīgu šajā ogu sezonā es tomēr pamanījos veikt. Proti, izmēģināt jaunu zemeņu kūkas recepti, ko šodien piedāvāšu arī Tējtasītes lasītājiem. Šī zemeņu kūka, kā jau lielākā daļa, šajā blogā atrodamo recepšu, ir diezgan vienkārši un ātri pagatavojama. Īpaši tad, ja ledusskapī aizķērušās vēl kādas zemeņogas, kuras gribētos realizēt mazliet citādāk nekā vienkārši apēdot.

Tā kā esmu iecienījusi noklāt ar drumstalām lielāko daļu saldo cepamo našķu, ko mēdzu gatavot, arī šī zemeņu kūka nav izņēmums. Patiesībā tieši otrādi – drumstalas ir tik nozīmīga šīs kūkas sastāvdaļa, ka tās pat ir iemanījušās parādīties receptes nosaukumā. Jūsu uzmanībai šodien piedāvāšu zemeņu drumstalu kūku. Drumstalu kūku, kurā apvienots gan zemeņu sulīgums, gan jauki pufīgs biskvīts, gan mazliet neierastākas, tomēr saldas un gardas drumstalas.


Zemeņu drumstalu kūka

No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāks viena paliela kūka – es receptei izmantoju tartes formu, kuras apkārtmērs tās šaurākajā daļā bija 22 cm.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas mīklai:

  • ¼ glāze sviesta;
  • ¾ glāzes cukura;
  • 1 ola;
  • 1 ½ glāzes miltu;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • 1 tējk. sāls;
  • ½ glāze piena;
  • 1 ½ glāzes sagrieztu zemeņu;
  • sviests pannas ieziešanai.

Sastāvdaļas drumstalām:

  • ½ glāze miltu;
  • ½ glāze cukura;
  • ¼ glāze sviesta;
  • ¼ glāze kokosa skaidiņu.

pagatavošana

  1. Traukā saputo olu, pievieno cukuru un istabas temperatūrā nostādinātu sviestu. Kārtīgi puto, līdz izveidojas bieza krēma konsistence.
  2. Atsevišķā bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli.
  3. Pievieno miltu maisījumu sviesta maisījumam, pamīšus lejot masai klāt arī pienu. To atkārto līdz visas sastāvdaļas sajauktas. Kārtīgi samaisa un lej mīklu cepamajā traukā, kas iepriekš ieziests ar sviestu.
  4. Nomazgā un sagriež zemenes plānās ripiņās. Pārklāj ar tām sagatavoto kūkas mīklu.
  5. Tad pagatavo drumstalas. Sajauc miltus ar cukuru un kokosa skaidiņām. Samaisa. Pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu mīca līdz izveidojas biezas, rupjas drumstalas. To var darīt ar dakšiņu, taču man personiski labāk patīk drumstalas taisīt ar roku.
  6. Pārklāj drumstalas pāri kūkai un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī, 175 C temperatūrā apmēram 30 – 35 min līdz kūkas vidus vairs nav jēls.
  7. Izņem kūku no krāsns un ļauj tai atdzist, pirms sagriešanas. Pasniedz kopā ar saldējumu vai vienkārši pie tējas, kafijas tases.

 

Advertisements

2 komentāri

  1. Cik grami ir apméram 1 gláze? dazádos avotos, dazádas mérvieníbas.
    Receptíte liekas ljoooooti njammíga! Paldies
    Linda

    Like

    1. Tabula, kuru es parasti izmantoju salīdzināšanai rāda, ka vienā glāzē ir apmēram 200 – 250 gramu. Taču tas var mainīties atkarībā no produkta. Piemēram, cukurs vienā glāzē esot 200 grami, pūdercukurs – 180, milti – 160, sviests – 210, bet ūdens, piens, krējums un saldais krējums – 250. Līdz šim esmu vadījusies pēc tās tabulas un pagaidām šķiet, ka diezgan tuvu patiesībai 🙂

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: