Ātri pagatavojama uzkoda – cepta mocarella rīvmaizē un sierā


Nezinu kā jūs, taču es personiski varu patērēt garšīgo mocarellas sieru visos iespējamos veidos un ēdienos. Tā nu kādu dienu nolēmu, ka arī izceptam šim sieram nebūs ne vainas, un beidzot saņēmos drosmes sameistarot krāsnī ceptus mocarellas gabaliņus. Šī izrādījās ļoti ātri pagatavojama, arī veģetāriešiem piemērota un ļoti vienkārša recepte, kurai nav nepieciešams nedz liels kulinārā laika ieguldījums, nedz daudz sastāvdaļu. Apkaisīta rīvmaizē, sierā un olā šī nelielā mocarellas uzkoda lieliski iederēsies brīžiem, kad gribas panašķoties ar ko līdzīgu ātrajās ēstuvēs atrodamajai pārtikai. Protams, ar to atšķirību, ka šī mocarellas uzkoda būs mājas gatavota un ēdāja veselībai maķenīt draudzīgāka. Arī mazāk taukaina, jo nolēmu mocarellu gatavot krāsnī, ne fritēt eļļā, kā to norāda lielākais vairums šīs uzkodas recepšu. Bet nu jūsu uzmanībai cepta mocarella rīvmaizē un sierā.

No norādītā sastāvdaļu daudzuma iespējams pagatavot apmēram 8 nelielus gabaliņus.

Cepts mocarellas siers rīvmaizē


Sastāvdaļas

  • 1 paciņa mocarellas siera (es esmu iecienījusi Smiltenes piena ražojumu);
  • 1 neliela ola;
  • ½ glāze parmezāna tipa cietā rīvētā siera (mana izvēle parasti krīt par labu Džiugas vai Rimi ražojumiem);
  • ½ glāze kviešu rīvmaizes (izmantoju Lāču rīvmaizi);
  • šķipsniņa sāls;
  • pipari un garšvielas pēc izvēles.

pagatavošana

  1. Nolej lieko iepakojuma šķidrumu, sagriež mocarellas sieru biezās šķēlēs un katru šķēli pārgriež uz pusēm, lai izveidotos šauri, biezi gabaliņi.
  2. Bļodiņā sakuļ olu un pievieno šķipsniņu sāls.
  3. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīvmaizi kopā ar cieto sieru. Ja vēlas, pievieno garšvielas.
  4. Ņem mocarellas gabaliņu un apviļā olā, tad rīvmaizes un siera masā, tad atkal olā un vēl reizi rīvmaizes un siera masā. Tādējādi panējuma kārta būs biezāka un labāk turēsies kopā.
  5. Liek apviļātos siera gabaliņus ar sviestu ietaukotā cepamtraukā labā atstatumā vienu no otra, lai, cepot tie pārlieku nesadraudzētos.
  6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā apmēram 3-5 min, lai siers nepaspētu izkust, bet gan tikai drusku apcepties.
  7. Izņem no krāsns un ar koka lāpstiņu noņem sieru no pannas, lai ļautu atdzist vēsākā traukā. Pasniedz kopā ar kādu mērci un/vai dārzeņiem.

Save

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: