Cukīni plācenīši ar sieru


Vasaras beigas un rudens sākums ir dārzeņu laiks – lieliska iespēja dārzeņu receptēm un jauniem eksperimentiem virtuvē. Šoreiz nolēmu pagatavot ko šī bloga recepšu sadaļai salīdzinoši neierastu – cukīni plācenīšus ar mocarellas sieru. Šī recepte, kas nedaudz atgādina kartupeļu pankūku cepšanu, kā jau ierasts, ir visnotaļ vienkārša un ātri pagatavojama. Laikietilpīgākā padarīšana visā šajā procesā varētu būt cukīni rīvēšana un pati plācenīšu cepšana uz pannas. Taču rezultāts tiešām ir ļoti garšīgs, un neskatoties uz to, ka sastāvā nav atrodama gaļa, un šie cukīni plācenīši ir draudzīgi veģetāriešiem, arī  visnotaļ sātīgs.

tejtasites-receptes-vegetarie-cukini-placenisi-ar-sieru

Šosezon šos plācenīšus esmu gatavojusi jau vairākas reizes, tādēļ nolēmu, ka pienācis pēdējais laiks padalīties arī ar Tējtasītes lasītājiem. Tad nu jūsu uzmanībai cukīni plācenīši ar sieru. No norādītā sastāvdaļu daudzuma būs pagatavojami apmēram 12 nelieli plācenīši.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes sarīvēta cukīni (apmēram 1 vidējs cukīni);
  • 2 vidējas olas;
  • ½ glāze miltu;
  • ½ glāze rīvēta mocarellas siera (izmantoju Smiltenes piena ražoto);
  • ½ glāze rīvēta parmezāna tipa cietā siera (izmantoju Rimi markas vai Džiugas sieru)
  • ¼ glāze smalki sagrieztu sīpolu (izmantoju sarkanos sīpolus);
  • ¼ glāze smalki sagrieztu diļļu;
  • sāls pēc garšas.

pagatavošana

  1. Vispirms nomazgā, nomizo un sarīvē cukīni. Tad nokāš lieko dārzeņa šķidrumu. To var paveikt gan, ieliekot sarīvēto cukīni tīrā, plānā lupatiņā un ar rokām vienkārši izspiežot pāri palikušo sulu, gan, liekot sagatavoto cukīni sietiņā un, spaidot ar karoti, līdz viss liekais dārzeņūdens notecējis.
  2. Lielā bļodā sakuļ divas olas un pievieno tām notecināto cukīni.
  3. Nomizo un smalki sagriež sīpolu. Pievieno to cukīni un olu masai.
  4. Pierīvē masai arī mocarellas sieru un cieto sieru.
  5. Iesijā miltus, kā arī sāli pēc garšas. Masu kārtīgi samaisa.
  6. Ja vēlas, klāt var pievienot arī smalki sagrieztas, svaigas dilles.
  7. Uzkarsē pannā eļļu un uz nelielas uguns cep nelielus, biezus plācenīšus. Pēc laiciņa, apgriež plācenīšus otrādi, lai tie vienmērīgi apceptos no abām pusēm.
  8. Pasniedz ar skābo krējumu un svaigiem lociņiem.

Save

Advertisements

2 komentāri

  1. Pasniedz ar krējuma+ķiploku mērci. 😀

    Like

    1. Kāpēc gan nē, ja ir mīlestība pret ķiplokiem 😀

      Publicējis 1 person

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: