Krāsnī grauzdētas ķirbju sēklas ar kanēli


Krāsnī grauzdētas ķirbju sēklas ar kanēliĶirbju sezona savu pilnbriedu parasti piedzīvo tā uz oktobra beigām, taču tas nenozīmē, ka līdz pat Ziemassvētkiem nebūtu ļauts gatavot kaut ko ķirbisku. Tā nu pagājušajā mēnesī, gatavojoties Halovīnam un, maisot kopā savu dienišķo ķirbju biezeni, lai izceptu tik pat dienišķos ķirbju gardumus, gluži neviļus saskāros ar visnotaļ aktuālu problēmu – ko darīt ar pāri palikušajām ķirbju sēklām? Jautāju mātei Gūglei un saņēmu neskaitāmas atbildes, no kurām izvilku vidējo aritmētisko un pagatavoju šodienas recepti – krāsnī grauzdētas ķirbju sēklas.

Kā vienmēr – arī šoreiz tā izrādījās ātri pagatavojama un vienkārša recepte, kuras iznākums, manuprāt, ir ļoti laba alternatīva veikalos nopērkamiem našķiem. Es, protams, nolēmu pagatavot saldo versiju, pievienojot cukuru un kanēli, taču šādi grauzdētas ķirbju sēklas labi garšos arī, ja izmantosiet sāļajiem ēdieniem raksturīgās garšas. Galvenais atcerēties, ka sēklu kraukšķīgumu iespējams saglabāt pirms cepšanas tās kārtīgi nosusinot.


Sastāvdaļas

  • Ķirbju sēklas no viena neliela ķirbja;
  • 1 ēdamk. izkausēta sviesta;
  • 3 ēdamk. cukura;
  • 1 tējk. rudenīgu garšvielu maisījuma (es izmantoju gatavu maisījumu, kurā atrodams kanēlis, vaniļa, smaržīgie pipari, kardamons un ingvers);
  • šķipsniņa sāls.

 

pagatavošana

1. Attīra ķirbju sēklas no liekās ķirbju „gaļas” un noskalo tās.

2. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un pavāra ķirbju sēklas apmēram 10 minūtes.

3. Noņem katliņu no plīts, sēklas nokāš un nosusina ar papīra dvieli. Jo sausākas sēklas, jo pēcāk tās būs kraukšķīgākas.

4. Nelielā trauciņā samaisa kausētu sviestu un garšvielas, pievieno ķirbju sēklas un kārtīgi apviļā.

5. Izklāj pannu ar cepamo papīru un izkārto ķirbju sēklas tā, lai tās nepārklātos cita ar citu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā apmēram 15 – 20 minūtes. Ik pēc laika apmaisa.

6. Izņem sēklas no krāsns, atdzesē un uzglabā trauciņā ar vāku apmēram nedēļu.

2 komentāri

  1. Wow super recepte. Paldies par ideju. Izmēģināšu cukura vietā medu🙂

    Like

    1. Prieks, ka patīk🙂 Jā, medus cukura vietā, manuprāt, ir lieliska alternatīva.

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: