Rabarberu pudiņš – garšīga vasaras recepte desertu cienītājiem


Ir atkal klāt tas laiks. Nu tas, kad no zemes spraucas laukā lieli, zaļi kāti, kurus mums tā patīk iecept dažādās kūkās un desertos. Citiem vārdiem sakot, maija beigas un jūnijs ir rabarberu laiks un laiks, kad rabarberu cienītāji rosās pa virtuvi, izmēģinot dažādas rabarberu receptes. Regulārie bloga lasītāji noteikti ir pamanījuši, ka Tējtasītē rabarberi ir labi pārstāvēti. Ir cepta, piemēram, rabarberu un skābā krējuma kūka, rabarberu mafini vai rabarberu kūka ar drumstalām (visas bloga rabarberu receptes vienkopus pieejamas šeit). Taču šodienas stāsts ir par jaunu un garšīgu recepti, kas nesen iekļuva manā virtuālajā pavārgrāmatā. Jūsu uzmanībai – rabarberu pudiņš.

Rabarberu pudiņš - rabarberu sezonas deserts

Iedvesmu šim rabarberu desertam smēlos kulinārijas portālā Allrecipes un, kā allaž, nedaudz pielāgoju savām vajadzībām. Šis bija pirmais rabarberu pudiņš, ko jebkad tiku gatavojusi, ja neskaita rabarberu kobleru, kas formas ziņā ir visnotaļ līdzīgs, taču daudz skābāks un pikantāks par šodienas varoni.

Šī ir diezgan vienkārši pagatavojama recepte, taču der ierēķināt, ka pudiņam krāsnī jāpavada savas 40 min. Tomēr rezultāts ir tā vērts, jo šis rabarberu saldais ēdiens ir tik tiešām ļoti gards – krēmīgs, patīkami saldskābs un kopā ar savu mīklas cepurīti lieliski iederas pasniegšanai ar saldējumu vai putukrējumu. Vēl viens pluss – rabarberu pudiņš ir baudāms gan karsts, gan labi atdzesēts.

Bet nu gan ķeramies pie pašas izdaudzinātās rabarberu receptes. No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāks viens diezgan paprāvs pudiņš.

Rabarberu pudiņš

  • 1 glāze miltu;
  • ½ glāze cukura + 1 glāze cukura;
  • ¼ glāze sviesta;
  • 1 glāze paniņu;
  • 3 glāzes sagrieztu rabarberu;
  • 1 glāze verdoša ūdens;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • 1 tējk. sāls;
  • šķipsniņa sarīvēta muskatrieksta;
  • šķipsniņa kanēļa.

1.Bļodā iesijā miltus, pievieno ½ glāzi cukura, cepamo pulveri, sodu un sāli. Samaisa.

2. Pievieno miltu maisījumam aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem vai dakšiņu saplucina masu līdz tā atgādina drumstalas/rupjas smiltis.

3. Pievieno mīklai paniņas, samaisa to, un lej ar sviestu ieziestā cepamajā traukā. Es cepu šo pudiņu četrstūrainā pannā, taču, manuprāt, noderēs jebkāda veidne.

4. Pēc tam nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos rabarberus. Pārber tos ar 1 glāzi cukura, pārkaisa šķipsniņu kanēļa un pierīvē rabarberiem nedaudz svaiga muskatrieksta. Apmaisa un vienmērīgi izkārto uz sagatavotās mīklas.

5. Uz plīts uzvāra 1 glāzi ūdens un pārlej pāri sagatavotajam desertam. Jā, man arī tas likās dīvaini un nedaudz barbariski, taču sekoju norādījumiem un viss izdevās lieliski.

6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 C temperatūrā apmēram 40 – 45 min. Rabarberu pudiņš ir gatavs, kad mīkla izcepusies un rabarberi ir mīksti.

7. Pasniedz šo saldo ēdienu karstu (kopā ar aukstu krējuma saldējumu) vai ledusskapī atdzesētu (ar kādu karoti garda, mājās gatavota putukrējuma) un nesteidzīgi bauda rabarberu sezonas augļus.

Ja tevi interesē vēl citas rabarberu receptes, neaizmirsti ieskatīties šeit.

Advertisements

2 komentāri

  1. Kā vienmēr, lasot izskatās garšīgi, bet lūk sevi paņemt un piespiest kaut ko pagatavot, tas ir sarežģīts uzdevums. 🙂

    Like

    1. Tā mēdz gadīties, man arī parasti jāsagaida īstais brīdis un īstā iedvesma, lai pieķertos kaut ko jaunu izmēģināt 🙂

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: