Vai atceries bērnības popgrupu Aqua?


Kurš gan kādreiz tālā bērnība nav dzirdējis tolaik tik populāro un un popielās bieži tēloto Barbie Girl, un citas tā laika super lipīgās dāņu popgrupas Aqua kompozīcijas. Diemžēl (vai drīzāk par laimi) 90tie beidzās un visi virzījās tālāk arī mūzikas attīstībā. Tomēr, Aqua ir atgriezušies pēc vairāku gadu pārtraukuma un šogad izdevuši jaunu albumu ar nosaukumu Megalomania. Būtībā šo mazo ripuli noklausījos nostaļģijas un ziņkārības vadīta, par spīti tam, ka nu jau eurodance klausīties ir ļoti ”nestilīgi”. Tomēr, esmu patīkami pārsteigta, ka Aqua arī ir gājuši līdzi laikam, un jaunais albums, lai gan ir tik pat neizturami salds kā konfekte uz kociņa, un lipīgs kā cukurvate pie maza bērna mutes, ir 21. gadsimta mūzika un tīri garšīgs elektropops.

Dziesmās nemeklējiet dziļu jēgu vai pat sakarīgas lirikas. Tomēr, sintētiskie deju ritmi ir visai patīkami un mēdz iesēsties galvā. Arī Lēnes balss ir jauka un melodiska un grupas stils man izteikti atgādināja Goldfrapp, kā arī veselu lērumu mūsdienu deju mūzikas. No tāda aspekta, nekādas īpašās oriģinalitātes šajā albumā gan nav. Dziesmas ir lielākoties ieturētas vienā stilā un nekād citu mūzikas stilu ietekmi meklēt nav vērts.  Īpašu vēstījumu albums nedod, tomēr tam ir viengabalainības izjūta un tas lieliski noderēs kā fona albums, piemēram braucot automašīnā un dziedot līdzi.

Manuprāt, vislabāk šo albumu raksturo dziesma Dirty Little Popsong, ar lirikām : I’m just a dirty little popsong, I keep running through your brain, and even though you know it’s so wrong you’re on hook. Un tas ir visnotaļ atbilstoši, jo šī ir viena no tādām kā guilty pleasure grupām. Tu ļoti labi apzinies, ka tā nav augstvērtīga mūzika, un tik un tā nespēj pārstāt klausīties.

Bērnības nostaļģijas vadīta, došu 8 Tējtasītes, kas, protams, ir vairāk kā veselais saprāts dotu, bet, ko nu cukura mīlošām ausīm, padarīsi 🙂

4 komentāri

  1. Starp citu, ja neesi dzirdējusi, AQUA solists Søren Rasted, ļoti veiksmīgi dzied grupā “Hej Matematik”, bet diemžēl (vai man par prieku) dāņu valodā! 🙂 Man ļoti patīk!!! :))
    Tātad: Hej Matematik – Party I Provinsen -> http://www.youtube.com/watch?v=wsMgRMmusw4
    Un : Hej Matematik – Du Og Jeg (Tu un Es) -> http://www.youtube.com/watch?v=-4Ur8Vz3il4

    (šīs dziesmas jau kādu laiku ir manā MP3 un man neapnīk tās klausīties! Un paldies Tev, saulīt, par AQUA albūma apakstu, dažas dziesmas arī es mēģināšu atrast un saglabāt savā MP3 playlistē! )

    Patīk

    1. Nebiju dzirdējusi Søren Rasted, paklausījos Tavus linkus. Patīk! īpaši Party I Provinsen. Paldies par ieteikumu, šis droši vien ieceļos arī manā mūzikas listē 🙂

      Patīk

      1. nu re! 🙂 Prieks, ka patīk…
        Kā jau es te (wordpresā) reiz minēju – tādēļ, jau mēs (blogeri) šeit esam, lai dalītos. :))

        P.S. – Atzīšos mazā grēkā – esmu pieķērusies Tavam blogam, ienāku šeit ar prieku! 🙂

        Patīk

  2. Jā, blogu platforma lieliski noder domu apmaiņai 🙂 Liels prieks, ka esi atradusi Tējtasītē ko interesantu lasīšanai 🙂

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.