Tējtasītes ķirbju sezonas receptes

Rudens pirmā puse nav iedomājama bez āboliem, rudens otrā puse nav iedomājamas bez ķirbjiem. Nu, vismaz tādā gadījumā, ja jūs, līdzīgi kā es, piederat pie ķirbju fanu pulka : ) Gadu gaitā Tējtasītē ir sakrājušās vairākas šī oranžā brīnuma receptes, par kurām allaž sanāk atcerēties tieši rudens skaistākajā mēnesī – zeltainajā oktobrī.

Šajā apkopojumā, līdzīgi kā rabarberu, ogu, ābolu un Ziemassvētku recepšu kompilācijās, nolēmu vienkopus sakārtot visas līdz šim blogā publicētās ķirbju receptes – pagaidām pēc skaita astoņas. Taču, lai cik brīnišķīgs arī nebūtu ķirbis, lai no tā pagatavotu kaut ko tikpat brīnišķīgu, visbiežāk to vispirms nākas pataisīt par biezeni. Tādēļ šeit arī ķirbju biezeņa recepte.

Lai tuvāk aplūkotu šos ķirbju gardumus, klikšķini uz galerijas attēliem. Lai nokļūtu pie vēlamās receptes, seko saitei zemāk publicētajā recepšu sarakstā.

  1. Rudenīgās pankūkas ar ķirbi
  2. Ķirbju-apelsīnu ievārījums
  3. Bagātīgā ķirbju maize
  4. Glazētie ķirbju rausīši
  5. Ķirbju kēkss ar rozīnēm un sēkliņām
  6. Dubultā ķirbju siera kūka
  7. Pilngraudu ķirbju-ābolu mafini
  8. Rudens ķirbju pīrāgs
  9. Krāsnī grauzdētas ķirbju sēklas ar kanēli
  10. Mājās gatavots ķirbju sīrups

~Lai garšīgs ķirbju laiks!~