Rabarberu sezonas receptes: Jogurta-rabarberu mafini


Turpinot rabarberu sezonu, šoreiz piedāvāju recepti jogurta-rabarberu mafiniem. Mana versija mazliet atšķiras no oriģināla, jo tik dārgi pirktās zemenes pat stāvot ledusskapī pamanījās sapelēt 2 dienu laikā, tādēļ nācās iztikt bez tām.

Veikalā nopērkamais mandeļu aromatizētājs man pie sirds neiet, tādēļ nepievienoju arī to un eļļas vietā izmantoju kausētu sviestu, kas līdz šim vienmēr devis labu rezultātu. Tā nu tapa mana versija par jogurta rabarberu mafiniem, jeb šajā gadījumā drīzāk maizītēm, kas lieliski iederēsies uz brokastu galda.

Sastāvdaļas: 2 glāzes miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. sodas, šķipsniņa sāls, ½ glāze izkausēta viesta, ¾ glāzes cukura,  1 ola, 1 glāze bezpiedevu jogurta, ¾ glāzes sagriezta rabarbera, pāris šķipsnas brūnā cukura pārkaisīšanai.

Pagatavošana: Vispirms izkausē sviestu un sakuļ to bļodā ar cukuru. Pievieno olu un jogurtu, samaisa. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Lēnam pievieno sauso maisījumu jogurta masai un maisa, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno rabarberus un viegli iemaisa masā. Liek masu mafinu papīrīšos, pārkaisa ar brūno cukuru un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, 200 C temperatūrā apmēram 20 minūtes līdz mafini kļūst zeltaini brūni.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.