Pieaugušo fantāzija – Game Of Thrones


Salīdzinoši svaigais HBO seriāls Game Of Thrones, kas uzņemts pēc G.R.R. Martin grāmatu sērijas A Song of Ice and Fire motīviem, neatstās vienaldzīgus skatītājus, kam patīk vēsturiskas drāmas, fantastikas elementi, spēcīgi aktieri un labi nostrādāts, pilnasinīgs sižets. Patlaban ir beigusies pirmā – desmit sērijas garā sezona un ir skaidri zināms, ka tai sekos otra,  jācer tikpat veiksmīga. Seriāla izmaksas arīdzan nav mazas –  1. sezona izmaksājusi 50-60 miljonus dolāru. Filmēšanas vietas variējušas sākot no Ziemeļīrijas līdz Maltai, kas arī izskaidro perfekti nostrādāto vidi, ar drūmajiem, sniega klātajiem ziemeļiem un saules pielietajiem antīkās civilizācijas dienvidiem. Jāpiebilst, ka šis seriāls nav bērnu fantastikas produkts, jo HBO, kā vienmēr, ir parūpējušies par labu daļu kailskatu, ļoti daudz asinīm un šerpa humora.

Stāsts norisinās vietā, ko sauc par Westeros, kur vairāki seni klani spēlē šo ”troņu spēli” par varu, kas ļautu valdīt pār visām septiņām karalistēm. Pamazām šī cīņa pāraug karā, ar mērķi noturēt varu, atriebt nāvi vai atgūt  zaudēto godu. Pašos ziemeļos atrodas Siena,  kas pasargā cilvēkus no baltajiem staigātājiem jeb white walkers, kas, cik nu pirmā sezona ir parādījusi, varētu būt kaut kas līdzīgs dzīvajiem miroņiem. Sienu uzrauga tā sauktā night’s watch (nejaukt ar S. Lukjaņenko Nakts Sardzi), kur nonāk tie, kuriem karalistē dažādu iemeslu dēļ vairs nav vietas.  Tuvojas ziema, kas nozīme arī lielākas briesmas no Sienas otras puses. Un ziņas par sacelšanos un vēlmi atgūt troni, manāmas arī no aizjūras karalistēm…

Seriāla veidotājiem ir izdevies savākt  lielisku aktieru sastāvu, kas organiski iedzīvojas savos tēlos un ne brīdi neliek šaubīties par konkrētu varoņu rīcības motivācijām. Man gribētos izcelt Peter Dinklage tēlojumu attēlojot ironisko, Lanisteru dzimtas melno avi Tyrion Lannister, kā arī spēcīgās Stārku ģimenes sievietes Catelyn Stark attainošanu, ko īsteno šarmantā Michelle Fairley. Dāmām varētu patikt arī havajiešu modelis un aktieris, Jason Momoa kas attēlo barbariskās cilts vadoni Khal Drogo.

Treileris ŠEIT

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.