Veģetārās kartupeļu kotletes ar spinātiem


Sveiciens vēlā pavasarī. Šodien nolēmu nedaudz paturpināt Tējtasītes ātri pagatavojamo pusdienu/vakariņu recepšu sadaļu, piedāvājot jūsu uzmanībai veģetārās kartupeļu kotletes ar spinātiem. Šī ir vienkārši un ātri pagatavojama recepte, kas kalpo par lielisku alternatīvu klasiskajām gaļas kotletēm gan tiem, kuri vēlas uzturā vai nu samazināt, vai pilnībā atteikties no gaļas produktu lietošanas, gan tiem, kuri meklē vienkāršu un sātīgu recepti ikdienas lietošanai. Un, protams, arī tiem, kas, līdzīgi kā es, ir salasījušies slavinošus vārdus par spinātiem un nu mēģina izdomāt, kā tos iekļaut ēdienkartē.

Iedvesmu receptei smēlos Pinterest dzīlēs un, manuprāt, šīs veģetārās kotletes lieliski iederēsies uz pusdienu vai vakariņu galda kopā ar dārzeņiem, skābo krējumu, kādu mērci vai pat bezpiedevu jogurtu.

No norādītā sastāvdaļu daudzuma pagatavojamas apmēram 20 vai mazāk veģetārās kotletes, atkarībā no tā, cik lielas izvēlaties tās veidot. Es, gatavošanas procesā, secināju, ka man garšo nedaudz plānākas un izmēros mazākas kotletes.

  • 4 vidēji kartupeļi;
  • ¼ glāze piena;
  • 1 sīpols (es izmantoju sarkano);
  • 1 iepakojums spinātu (apmēram 65 grami);
  • 2 – 3 ķiploku daiviņas;
  • 1 glāze parmezāna tipa cietā siera;
  • 1 viegli sakulta ola;
  • ¾ glāzes rīvmaizes (izmantoju kviešu);
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • olīveļļa un sviests cepšanai.

  1. Nomizo, nomazgā un uzvāra kartupeļus. Kad tie gatavi, nokāš lieko ūdeni, pievieno kartupeļiem pienu un samīca ar stampiņu līdz izveidojas biezputra.
  2. Pannā uzkarsē sviestu kopā ar olīveļļu, sagriež sīpolus smalkos gabaliņos un cep tos, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un spinātus. Turpina cept, līdz spināti zaudējuši savu skaisto formu.
  3. Pievieno spinātu-sīpolu maisījumu kartupeļu biezenim, samaisa. Pievieno arī sarīvētu cieto sieru, rīvmaizi, sāli un piparus, kā arī iepriekš viegli sakultu olu.
  4. Masu kārtīgi samīca un ar rokām izveido nelielas kotletes. Uzsilda pannā olīveļļu un cep no katras puses apmēram 3 – 4 minūtes līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.
  5. Pasniedz ar dārzeņiem un skābo krējumu. Es šīs veģetārās kotletes izmantoju arī nākamajā dienā, liekot uz sviestmaizēm, līdzīgi kā to darītu ar gaļas kotletēm.

2 komentāri

  1. Kur un ko par spinātiem esat salasījušies? 😀

    Patīk

    1. Internets un jūtūbs kā allaž pilns ar receptēm un cildinājumiem. Ja atmiņa mani neviļ, lasīju, ka spinātos esot daudz dzelzs.
      Man vispār šķiet, ka spināti ir viens no tādiem modes produktiem pašlaik, bet par sliktu jebkurā gadījumā šie zaļie draugi nenāk 🙂

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.