Kas lēni nāk, tas labi nāk: seriāls 666 Park Avenue


Daļēji balstīts uz romāna ar tādu pašu nosaukumu motīviem ABC seriāls 666 Park Avenue dienasgaismu ieraudzīja šīs rudens sezonas sākumā. Šobrīd ir pieejamas 8 šī seriāla sērijas. Iemesls kādēļ šis ieraksts par seriālu Tējtasītē parādās tik vēlu – patiešām ilgi domāju vai tas vispār būs skatīšanās vērts. Parasti to ir viegli noskaidrot jau pēc pirmo pāris sēriju noskatīšanās, tomēr šis nebija tas gadījums.

666 Park Avenue

Noskatoties pilotsēriju biju ļoti vīlusies, jo gaidīju ko līdzīgāku American Horror Story (tiesa tikai pirmajai sezonai, jo jaunākais Mērfija veikums tomēr uzdzen pārāk šķērmu dūšu). Vārdu sakot, man krietni vien pietrūka šausmu elementa, turklāt arī galvenie varoņi likās ļoti garlaicīgi personāži. Kaut kādu iemeslu dēļ, tomēr turpināju seriālu skatīties, jo arī pavisam slikts tas nešķita, un aptuveni pie 4. sērijas sapratu, ka pamazām tas tomēr ir uzņēmis apgriezienus. 666 Park Avenue vismaz pagaidām nešķiet pretendējam uz baidīties mīlošo skatītāju pievilināšanu, iztiekot vien ar ziņkārīgo auditoriju.

Stāsta centrā ir jauns pāris Džeina (Rachael Taylor) un Henrijs (Dave Annable), kas pametuši mazpilsētu pārvācas uz Dreiku – modīgu dzīvokļu kompleksu Ņujorkā. Ēka, tāpat kā vēl daudzi citi īpašumi pieder Gevinam Durānam (Terry O’Quinn) un viņa kundzei Olīvijai (Vanessa Williams). Bagātais pāris labprāt pieņem abus jaunos censoņus savā paspārnē, nodrošinot tiem darbu un visādi citādi palīdzot dzīvē virzīties uz priekšu. Tomēr, šis pāris neko nedara tāpat vien, jau sākotnēji radot skatītājā iespaidu, ka Gevins varētu būt kaut kas līdzīgs Nelabajam. Pavisam drīz Džeina atklāj, ka Dreikai piemīt pāris dīvainību un šķiet, ka Džeina ir vienīgā, kas sastopas ar šo paranormālu aktivitāšu klātbūtni. Katrā sērijā iepazīstamies ar kādu nabaga dvēseli, kura pārdevusies Gevinam apmaiņā pret slavu, naudu vai mīlestību, ņem nelabu galu. Tādēļ varētu sacīt, ka jēdziens ”pārdot dvēseli velnam”, ir visai trāpīgi attiecināms tieši uz šo seriālu.

Man personīgi jau izdzirdot par konceptu – dzīvokļu kompleksu, kurā saimnieko Nelabais, gribējās nedaudz saraukt degunu, jo tradicionāli šāds uzstādījums vairāk piedienas vecām, spoku apsēstām mājām vientuļa lauka vidū, nevis Manhetenā. Tomēr Dreikas dzīvokļu komplekss ar saviem neskaitāmajiem gaiteņiem un noslēpumainajiem iemītniekiem izraisa, ja ne bailes, tad vismaz interesi. Un ar to šim brīdim pietiek, ja neņemam vērā, ka ”labie” varoņi ir krietni vien pelēcīgāki par ”sliktajiem”. Tomēr seriāls piedāvā kādu ļoti labu elementu – intriģējošu ļaundari, kuram gribas dzīvot līdzi. Gevins ir īsteni velnišķīgs tipāžs, kura smaidīgās acis un noslēpumainais skatiens liek tam pieķerties jau no pirmajiem kadriem.

Seriāls ir radījis manī vēlmi izlasīt grāmatu, kas ir visnotaļ pozitīvi, jo par tādas esamību nemaz nezināju, un plus punktus varētu iedot arī par fantastisko setu – Dreika tiešām var lepoties ar brīnišķīgiem dzīvokļiem. Diemžēl, rakstot šo apskatu, uzzināju, ka pirms pāris nedēļām seriāls ticis oficiāli atcelts. Proti, tas piedzīvos šīs sezonas beigas 13 sēriju garumā, attiecīgi arī sniedzot skatītājiem noslēguma sajūtu, taču no nākamo sēriju pasūtīšanas ABC ir atteikušies. Tieši brīdī, kad seriāls sāka šķist labs 😀 Tad nu uz atvadām iedošu 8 Tējtasītes.

8

5 komentāri

  1. Tik daudzus vairāk vai mazāk skatāmus seriālus atceļ, ka vairs īsti nav vēlēšanās sākt ko jaunu skatīties. Es palasīju grāmatas anotāciju, likās tāda “ziepju opera”. Varbūt kļūdos.

    Patīk

    1. Šogad atcelti jau trīs no jaunajiem, ko skatījos – šis, tad vēl armijnieku ”Last Resort” un sitkoms ”Partners”. Un jaunajā gadā jau atkal nākamā porcija būs klāt… Mani arī kaitina šī nenoturība.
      Par grāmatu, spriežot pēc apraksta, man arī liekas, ka nekāda baigi nopietnā nebūs, bet interesanti paskatīties no kā šie ņēma ideju seriālam.

      Patīk

  2. Viens no labākajiem seriāliem, kuru esmu skatījusies un, kuru ir atcēluši ir “The Gates”. Diemžēl “666 Park Avenue” man īsti nepatika, tādēļ to vairāk klausījos, nekā skatījos! Bet, nu žēl, ka atcēla seriālu pēdējās sērijas bija kaut cik baudāmas! Nesaprotu, kādi idioti skatās “True Bload” (esam to iesaukuši par “Tru Bļaģ”! 🙂 ), to seriālu gan vajadzēja aizklopet pēc pirmām trīs sērijām!

    Patīk

    1. O, jā ”The Gates” atceros. Man viņš ļoti patika, bija dikti žēl, ka atcēla.
      Ha, ha es arī esmu viena no ”True Blood idiotiem” 😀 Nav gluži mans mīļākais seriāls, bet ieradumam ir spēks, skatos jau sen. Pēc pirmajām sērijām arī domāju, ka jāmet miers, bet tad palika labāk. Un tad palika atkal sliktāk…un labāk. Un tā visu laiku 😀

      Patīk

      1. Man jau šķiet, ka tur labāk nekad nav bijis. Es stulbi skatījos to seriālu, kad citiem seriāliem nebija jaunākās sērijas iznākušas! 🙂 Tad jau labāk “Hameleonu rotaļas” skatīties! 😉

        Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.