Jaunie seriāli rudens sezonā 2013: sci-fi/fantasy


Šodien beidzot esam nonākuši līdz apjomīgākajam rakstam 2013. gada jauno televīzijas sēriju…sērijā. Vakar un aizvakar rakstīju par drāmām un komēdijām. Šajā ierakstā mēģināšu jums piedāvāt veselus 16 sci-fi/fantasy seriālu treilerus, kuru sižeti mani kaut vai nedaudz uzrunājuši. Saprotams, ka lielākais vairums atsijāsies jau pēc pilota vai pāris pirmajām sērijām, taču kāds no šiem noteikti paliks arī skatāmajā sarakstā.

Izskatās, ka šosezon seriālu veidotāji nudien nav skopojušies ar supernaturālām un zinātniski fantastiskām tēmām. Mums ir gan apokalipse, gan bērni ar īpašām spējām, gan cilvēki, kuru smadzenes pieslēgtas internetam, gan policisti-roboti. Un protams, mums ir arī allaž nemirstīgie vampīri un savu uzvaras lidojumu sākušās raganas. Sarakstā iekļāvu arī vairākus seriālus, kuru iznākšanas datumi vēl ir miglā tīti, un kuri visticamāk parādīsies Tējtasītes ikgadējā vidus sezonas seriālu sarakstā, taču treileri jau ir pieejami, un kādēļ gan nepaskatīties?

Sleepy Hollow, 16. septembris, Fox

Ikebods Kreins ir atgriezies un šoreiz notikumi noris 21. gadsimtā, kur jau atkal uzdarbojas vecais labais Jātnieks bez galvas. Tipiski, paredzami, bet tā kā man patīk Sleepy Hollow sižets un arī vecā filma ar Džoniju Depu, šo gribēšu redzēt.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D., 24. septembris, ABC

Sižets par supervaroņu uzraudzības organizāciju. Neesmu pārliecināta par varoņu esamības nepieciešamību manā seriālu ēdienkartē, bet ja paliks garlaicīgi pilotu noskatīšos.

Originals, 3. oktobris, CW

Šoruden uz ekrāniem parādīsies ilgi aprunātais Vampire Diaries spin-off. Klauss un viņa famīlija turpinās savu mūžīgo eksistenci jaunajā vampīrseriālā, kura darbība norisinās Ņuorleānā. Ieraduma pēc paskatīšos vismaz sākumu, jo sekoju līdzi Vampire Diaries.

Witches of East End 6. oktobris, Lifetime

Balstīts uz Melissa de la Cruz romāna Witches Of East End motīviem, seriāls pievēršas raganu tematikai. Pagaidām informācija ir visai skopa un nav pat kārtīga treilera, taču šo es gaidu. Man vienkārši pietrūkst Amuleta 😀

American Horror story: Coven, 9. oktobris, FOX

Pirmo AHS sezonu cēlu debesīs, otro pat nenoskatījos. Trešā būs par raganām, kas jau atkal kļūst populāras. Būs jāpieslēdzas.

The Tomorrow People, 9. oktobris, CW

Balstīts uz pavecu britu seriālu, šis jaunais veikums stāsta par cilvēkiem, kas attīstījušies jaunā evolūcijas pakāpē un iemantojuši telepātijas, teleportācijas u.c. spējas. Šo pamanīju jau senāk un varētu pat sacīt, ka gaidu, ja vien atkal nenobrauks pa virsu (kas ir visai ticami).

Ravenswood, 22. oktobris, ABC Family

Pretty Little Liars, ko īsu brīdi skatījos, ak vai, cik banāla iemesla dēļ – šai seriālā varēja papriecēt acis ar nudien modīgām drēbēm, šoruden ieguvis pats savu spin-off ar mistisku piegaršu. Notikumu centrā pieci svešinieki, kurus vieno kopējs lāsts.

Dracula, 25. oktobris, NBC

Downton Abbey veidotāji? Viktoriāņu Londona? Brems Stokers? The Tudors zvaigzne Džonotans Rīzs Meijers kā vampīrs? Yes, please! Mans šīs sezonas gaidītākais seriāls.

Almost Human, 4, novembris, FOX.

Nākotne un policisti, kuru pārinieki ir roboti? Nāk prātā gan bērnības Robocop, gan salīdzinoši svaigais Continuum. Lieku cerības uz futūristisko settingu un pacietīgi gaidu pirmizrādi.

Atlantis, 23. novembris, BBC America

Par šo pagaidām ir ļoti skopa informācija. Zināms vien tas, ka šajā fantāzijas drāmā darbosies mitoloģiski tēli un roku seriāla izveidē ir pielicis Howard Overman, kurš veidojis arī seriālu Misfits.

Atlantis

Star-Crossed, pirmizrādes datums nav zināms, CW

Svešie ieradušies uz mūsu zemes. Tiesa nevis mazi un zaļi, vai ķirzakveidīgi, bet gan no vaiga glīti un jauni. Kā gan citādāk, ja runājam par tīņu seriālu, kurā iemīlēsies citplanētietis un Zemes iedzīvotāja, visai ierastajā vidē – vidusskolā. Premisa izklausās sliktāk nekā izskatās treileris. Pilotu ievērtēšu, lai gan man būs grūti skatīties uz galveno marsieti, nedomājot, ka Matt Lanter reiz spēlēja Liamu iekš 90210…

The 100, datums nav zināms, CW

Nekas neliecina par to, ka distopiju/post-apokalipses mode varētu tuvākajā laikā noplakt, tādēļ seriālu veidotāji arī ķērusies vērsim pie ragiem un ekranizējuši Kass Morgan romānu The 100,  par pusaudžiem, kas sastrādājuši ziepes kosmosā un tiek nosūtīti atpakaļ uz neapdzīvoto Zemi, lai aizsāktu tās kolonizāciju. Ideja jau laba, bail tikai, ka izpildījums būs pārāk virspusējs.

Helix, janvāris, SyFy

Treileris ar informāciju skopojas. Bet šeit būšot kaut kas par zinātniekiem, vīrusiem un to izraisītām katastrofām.

Intelligence, 24. februāris, 2014, CBS

Seriāla galvenā varoņa smadzenes ir pievienotas internetam, ļaujot viņam paveikt to, ko līdz šim nav spējusi neviena ne-robotiska būtne. Protams, labāko krimiķu tradīcijās, varonim tiek piešķirta arī pāriniece ar ko visu laiku ecēties. Internet-smadzeņu ideja neslikta, lūkosim kā izpildīs.

Resurrection, 9. marts, 2014, ABC

Seriāls stāsta par mazu zēnu, kas pirms daudziem gadiem miris, nu atgriežas mājas sveiks un vesels pie saviem jau novecojušajiem vecākiem. Balstīts uz Jason Mott nesen izdoto romānu The Returned. Šis izskatās daudzsološi.

Believe, pirmizrādes datums nav zināms, NBC

Turpinām spēlēt uz jūtīgām stīgām – jau atkal īpaši bērni. Šoreiz meitenīte ar superspējām un noziedznieks, kuram viņa jāpasargā no ļaunajiem onkuļiem, kas pēc tām kāro. Nezinu, kāpēc, bet kaut kā atgādināja nedaudz tumšāku Touch.

LASI ARĪ:

Un kurus sci-fi un fantasy seriālus šoruden skatīsies tu?

6 komentāri

  1. Dracula un Sleepy Hollow tīri manā gaumē, paldies par rakstiņu, savādāk drošvien nebūtu ne jausmas, jo esmu par slinku, lai seriālus pati meklētu 🙂

    Patīk

    1. Man jau arī bija diezgan liels slinkums šim sarakstam pieķerties, taču rudens sezonas ziņkārība ņēma virsroku. Prieks, ka noderēja 🙂

      Patīk

  2. Mani piesaistīja tikai un vienīgi The Originals. Un es gaidu jaunāko sezonu Vampīru dienasgrāmatām! 🙂

    Patīk

    1. Jup, es arī gaidu Vampire Diaries. Ik pa laikam nosolos vairs neskatīties, bet tik un tā esmu atpakaļ 🙂

      Patīk

  3. Gandrīz vai jāraud, jo no šitā visa nekas vairāk par jau pieminēto Dracula mani neieinteresēja. To “The Returned” grāmatu gan esmu ieplānojusi izlasīt, lai gan bail sacerēties un tad vilties.

    Patīk

    1. Man cerīgs liekas arī ”Sleepy Hollow”, ”The Tomorrow People” un ”Almost Human”, bet uz ”Dracula”, protams, vislielākās likmes kā uz palicēju manā sarakstā.

      Es tagad prātoju vai lasīt ”The Returned”, vai gaidīt seriālu.

      Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.