2019. gada favorīti: 1. daļa – kosmētika


Sākšu šo ierakstu ar, iespējams, pēdējās desmitgades oriģinālāko domu – atziņu, ka jauna gada sākums obligāti paģēr atskatīšanos uz iepriekšējos 12 mēnešos piedzīvoto. Tā kā pagājušogad blogā bieži valdīja klusums, un tas skāra arī iemīļoto ikmēneša favorītu rubriku, nospriedu, ka nepieciešama kompensācija – gada favorīti.

Favorītu kopumā ir diezgan daudz, un man patīk kārtot lietas pa kastītēm, tāpēc sadalīju tos trīs kategorijās. Un šodien sāksim ar ko gluži „virspusēju” – kosmētiku.

Sabildēju un aprakstīju pārīti kopjošās un dekoratīvas kosmētikas produktu, kas šajā gadā ierindojušies uz mana spoguļgaldiņa. Sākumā mēģināju šo rakstu veidot kodolīgu, taču sanāca kā vienmēr. Iesaku uztaisīt kādu tējas krūzi pirms ķerties pie lasīšanas.

Apkopojumā nenoteiktā secībā iekļāvu tos kopjošās vai dekoratīvās kosmētikas produktus, kuri mani personiski šajā gadā patikuši visvairāk – varbūt kaut kas no tā visa noder arī jums. Lielākā daļa no šeit iekļautajiem produktiem (diemžēl, izņemot dekoratīvo kosmētiku) ir vairāk vai mazāk dabīgas izcelsmes, eko sertificēti un/vai cruelty free. Bet nu dodamies pie topa.

Gada jaunums – Berrichi dabīga kopjošā kosmētika no Igaunijas

Ar Igaunijā jau pazīstamo, taču Latvijā tik tikko ienākušo zīmolu Berrichi man pagājušogad sanāca iepazīties darba ietvaros. Un kā eko kosmētikas ilggadējai piekritējai, tas sagādāja patīkamu pārsteigumu. Berrichi kosmētikas pamatā ir dabīgas sastāvdaļas – no aļģēm iegūti antioksidanti astaksantīns un furcellārija, kas izceļas ar īpaši labām mitrināšanas un pretnovecošanās īpašībām, kā arī ekoloģiskas izcelsmes augu eļļas (piemēram, avokado, hohobas, aprikožu kauliņu, kukui riekstu u.c. ).

Visi krēmi ir vegāniski un nesatur „sliktos zēnus” – parabēnus, sulfātus, ftalātus, un mākslīgos aromatizētājus. Kā jau dabīgajai kosmētikai – arī šai piemīt nedaudz citādāks aromāts, taču tas nav ļoti pamanāms, kad krēmi jau uzklāti uz ādas. Mani favorīti no Berrichi produktu līnijas ir:

  • Berrichi Night sejas krēms– jau sen biju laba nakts krēma meklējumos, tādēļ šis bija pirmais Berrichi produkts, ar kuru iepazinos. Tāpat kā krēma bundžiņa, arī pats nakts krēms ir oranžā krāsā (pie tā vainojamas aļģēs atrodamās sastāvdaļas), taču āda, saprotams, Trampa oranžo toni neiegūst. Toties tā tiek labi pabarota un mitrināta. Manuprāt, šis sejas krēms vislabāk ir piemērots lietošanai ziemas sezonā, kad nepieciešamas papildu rūpes, kā arī sausas un nobriedušas ādas īpašniecēm un īpašniekiem (starp citu, Berrichi līnijā atrodams arī sejas krēms speciāli vīriešiem – Berrichi For Men);
  • Berrichi Hand roku krēms – jaunākais krēms līnijā. Neitrāls aromāts, tas pats oranžais tonis. Satur retinolu un omega taukskābes, sola pretnovecošanās efektu arī rokām. Ļoti ātri iesūcas, neradot taukainu sajūtu, kas, man personiski, ir ļoti svarīgi. Laba barošana ziemas sezonā. Palietojot dažas dienas, sapratu, ka rindošu šo savu favorītu plauktiņā blakus iepriekšējam svētā grāla produktam – Sante roku krēmam ar šī sviestu, ko esmu blogā pieminējusi jau agrāk;
  • Berrichi Eye acu krēms – iespējams, mans aizvadītā gada mīļākais kopjošās kosmētikas produkts (šis acu krēms manā plauktā pamanījās izkonkurēt iepriekš lietoto Madara Smart Antioxidants acu krēmu). Biju pat mazliet pārsteigta, bet Berrichi Eye patiešām pilda solījumu un dodas cīņā ar smalkajām krunciņām un tumšajiem lokiem. Ļoti viegla, patīkama tekstūra, laba mitrināšana un der arī lietošanai zem grima. Iesaku, ja esat jauna acu krēma meklējumos.

Šobrīd Berrichi produkti Latvijā ir iegādājami paša zīmola interneta veikalā.

Mīļākie Madara Cosmetics produkti

Madaras kosmētiku lietoju jau gadiem un tā sastāda lielāko daļu mana sejas kopšanas kosmētikas arsenāla. 2019. gadā Madara nāca klajā arī ar jaunu – dekoratīvās kosmētikas līniju, kuru, protams, vēlējos izmēģināt.

Jau kādu brīdi biju kvalitatīva konsīlera meklējumos, tādēļ nolēmu paskatīties, kā Madarai izdevies un iegādājos viņu  izgaismojošo korektoru tonī Latte 25.

Kopējais iespaids – šis korektors nerada to nejauko „plēkšņaino” izskatu, diezgan labi nosedz tumšos lokus, piešķir ādai foršu mirdzumu un, pats galvenais, par visām varītēm necenšas ielīst visās rieviņās un krunciņās (drusku jau iesēžas, bet ne tik ļoti, lai traucētu dzīvi). Būs uz palikšanu manā kosmētikas maciņā.

Otrs Madaras favorīt-produkts gan ir jaunums tikai manās mājās, jo uzņēmuma sortimentā atrodams jau sen. Vecums nenāk viens, vecums nāk kopā ar vajadzību pēc sejas ādas kopšanas seruma. Tā nu Labo cenu diennaktī noriskēju un pasūtīju Time Miracle Cellular Repair serumu ar bērzu sulu tā sastāvā. Lietoju vakaros, pirms sejas krēma. Ļoti laba mitrināšana, it īpaši, iestājoties aukstajam laikam. Kā jau ar visiem anti-age produktiem, iedarbību īstermiņā ir grūti izmērīt, taču izlietojot iepakojumu, biju apmierināta.

Biotēkas atradumi

Ķermeņa kopšanas produktu meklējumos šogad ik pa laikam piestaigāju Biotēkā. Tas vainagojās ar pāris produktiem no maniem iecienītākajiem eko kosmētikas zīmoliem:

  • Urtekram – sertificēts dāņu ekoloģiskās kosmētikas zīmols, kuru ik pa laikam atminos, meklējot labu dabīgo ķermeņa kopšanas kosmētiku. Šobrīd favorītos ierindojās divi produkti no Urtekram Purple Lavender sērijas. Ķermeņa skrubis sausai un normālai ādai – ļoti aromātisks un barojošs, mīļākais dušas produkts. Kā arī līdzsvarojošs un mitrinošs ķermeņa losjons – arīdzan ļoti labi smaržo un mitrina. Iesaku lavandas aromāta cienītājiem;
  • Florame – viens no maniem nesenākajiem atklājumiem, franču zīmols, kas ražo ne tikai eko sertificētu kopjošo kosmētiku, bet arī bāzes un ēteriskās eļļas (foršas lietošanai difūzerī). Arīdzan šajā sadaļā divi produkti. Pirmais ir bio rožūdens – lielisks kā toniks sejas un ķermeņa ādai, kā arī matiem. Noderīgs uzturoties sausās telpās, kā arī vasarā kā atsvaidzinājums. Otrais – attīrošās micelārās putas ar bio ziedūdeņiem. Maigas putas sejas attīrīšanai un dekoratīvās kosmētikas noņemšanai. Patīkams, dabisks aromāts, salīdzinot ar citām putām, ko esmu lietojusi, nesausina ādu;
  • Khadi – tā kā matus krāsoju ar hennu, allaž esmu jaunu hennas produktu meklējumos. Biotēkā atrodamā zīmola Khadi 100% dabīgā augu izcelsmes matu krāsa Pure Henna ir mans gada matu kopšanas favorīts – lieliski klājas un arī sarkanais tonis ir patiešām spilgts un mirdzošs.

Dekoratīvā kosmētika – MAC gads

Tālāk dodamies pie dekoratīvās kosmētikas. Jāsaka, ka šajā kategorijā manā grima somiņā valda diezgan liels minimālisms. Man ir tendence atrast kādu labu produktu un lietot to gadiem ilgi, nemeklējot neko jaunu. Taču pagājušogad paplašināju komforta zonas robežas un izmēģināju MAC kosmētiku, ko nedaudz jau pieminēju favorītos gada sākumā.

Nu manā īpašumā ir nonākušas divas MAC Little Lipstick lūpu krāsas – violetajā Whirl un brūnajā Velvet Teddy tonī. Tā kā nezināju, vai būšu apmierināta, izvēlējos mazo iepakojumu. Taču klājas lieliski, turas uz lūpām tikpat lieliski, turklāt nesausina, neskatoties uz matēto finišu.

Kad nu biju pārliecinājusies, ka lūpu krāsas ir ok, Stockmann Melnajā piektdienā atļāvos arī tādu vaļību kā  In Extreme Dimenssion 3D Black Lash  skropstu tušu mini iepakojumā. Lai nepavadītu savu ikdienu kā pandu lācis, meklēju izteikti pagarinošu tušu, kas būtu pēc iespējas mazāk birstoša. Šī tāda ir daļēji. Klājas un pagarina labi, tonis arīdzan koši melns, taču būtu gribējies mazliet labāku noturību. Lai vai kā, ir ok svētku grimam.

Kosmētikas nieki priekam

Un noslēgumā vēl trīs citās kategorijās neietilpstoši produkti.

Vācu sertificētās dabīgās kosmētikas zīmolu Benecos biju pamanījusi jau kādu laiku atpakaļ, bet pagājušogad tā cītīgāk palietoju viņu piedāvātās Happy Nails nagu lakas. Ražotas Luksemburgā, vegāniskas, satur 90% dabīgu sastāvdaļu un saudzīgas nagiem. Arī krāsas ļoti foršas. Mani favorīti – You-nique miesas krāsas tonis un Vamp piesātinātais bordo. Iegādājos veikalā Seko Eko.

Beidzot pamēģināju mūsu pašu vietējā zīmola Mara Naturals produktu – ķermeņa losjonu Blueberry. Nu, ļoti „garšīgs” losjons. Diezgan izteikts, salds, taču patīkams aromāts un bagātīga krēma tekstūra. Forši pabaro ādu. Iepakojums stāsta, ka pamatā avokado eļļa, provitamīns B5 un C un E vitamīni.

Arī beidzamais šīs sadaļas favorīts ir vietējais ražojums – smaržeļļa Dievietes noslēpums no zīmola Mētra. Uzdāvināju sev šo smaržu rullīti uz Ziemassvētkiem un nevaru vien beigt ostīt. Sastāvā atrodamas tikai dabīgas sastāvdaļas – vīnogu kauliņu bāzes eļļa, apelsīna, citrona kā arī ilang ilang un pačūlijas ēteriskās eļļas. Aromāts patiešām brīnišķīgs – salds, pikants un drusciņ mistisks, ja tā drīkstētu izteikties. Savu iepakojumu iegādājos dizaina preču veikaliņā Latvijas Pērles Valmierā.

Un tas arī viss – pat nevaru noticēt, ka beidzot esam nonākuši līdz šī saraksta beigām. Drīzumā plānoju arī gada favorītu otro daļu – visticamāk, ka tas būs veltīts mīļākajām rakstāmlietām. Bet tikmēr padalieties ar saviem 2019. gada kosmētikas atklājumiem – kas interesants izmēģināts no kopjošās un dekoratīvās kosmētikas?

Viens komentārs

  1. Manos favorītos no 2019. gada ir iekļuvusi kosmētika no “ECO Laboratorie”, sākumā pamēģināju Avokādu roku krēmu/masku, kuram ir ļoti laba smarža, tad acu serumu un tagad nopirku sejas krēmu. Reti tā sanāk, bet šos produktus mana āda vienkārši apēd.

    Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.