Vienkāršā un gardā banānu maize


Šī recepte ir kā versija banānu mafniem, kas jau labu laiku ir manā ciema kukuļa sarakstā. Neļaujiet necilajam izskatam jūs maldināt, jo šī ir ļoti, salda, mitra un aromātiska banānu maize, kas ir lielisks cienasts ejot pie cilvēkiem, kam banāni patiešām garšo. Atšķirībā no mafiniem, kas no šīs mīklas sanāk čauganāki, banānu kēkss / maize, liekas bagātīga un sātīga.

Sastāvdaļas: 1 ½ glāzes miltu, 3/4 glāzes baltā cukura, 1/3 glāzes brūnā cukura, 1/3 glāzes kausēta sviesta, 1 ola, 3 banāni 1 tejk. vaniļas ekstrakta, 1. tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. sodas, ½ tējk. sāls

Pagatavošana: Uz mazas uguns izkausē sviestu. Bļodā ar dakšiņu vai rokām saspaida banānus,līdz izveidojas putriņa. Pielej izkausēto sviestu, vaniļas ekstraktu un piesit olu. Masu samaisa. Otrā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un abus cukurus. Izmaisa un pamazām pievieno slapjajām sastāvdaļām. Ķieģelīša formas pannu kārtīgi ieziež ar sviestu un nedaudz izkaisa ar miltiem. Ielej mīklu un cep 190 C sakarsētā krāsnī 20-30 min, kamēr mīkla kēksa vidū vairs nav šķidra un nelīp pie irbulīša. Vidum ir tieksme palikt mitram, tādēļ rūpīgi jāuzmana, lai kēkss nedz piedegtu, nedz būtu jēls.

6 komentāri

  1. Viktorija · · Atbildēt

    Es izmēģināju šo recepti tomēr mazajās mafinu formās. Un jāsaka ka sanāca super garšīgi! Pieļauju ka kūka arī būtu tikpat laba!
    Paldies par recepti! Tā nonāks mājas recepšu grāmatā!

    Patīk

    1. Prieks, ka recepte izdevās! Arī man pašai šī ir viena no mīļākajām receptēm, ko ik pa laikam pagatavoju.

      Patīk

  2. Paldies par recepti- sanāca neizsakāmi garšīgi!!!! =-)

    Patīk

    1. Priecājos, ka noderēja! 🙂

      Patīk

  3. Cik tas ir gramos tās mērvienības 3/4 vai 1/2 ?

    Patīk

    1. Mana špikera tabula rāda, ka vienā glāzē esot 200 g cukura vai 160 grami miltu. Tātad pusglāze miltu varētu būt kādi 80 g, bet 1/3 glāze cukura ~ 65g. Savukārt pilnā glāzē sviesta esot 210 g, tātad 1/3 glāze būs 70 g.

      Patīk

Leave a reply to Sofija Darka Atcelt atbildi

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.