Kā pagatavot matcha latte?


Man pavasara sākums allaž ir asociējies ar zaļo krāsu. Ziema un ziemas beigas – ar karstu, kūpošu un gardu dzērienu, ko paņemt līdzi gultā, ieritinoties zem segas un lasot grāmatu. Šīs abas lietas nu ir satikušās jaunā receptē. Februāra beigās Ķīpsalas grāmatu izstādē iegādājos savu pirmo zaļās tējas matcha pulveri, ko drīz vien liku lietā, lai mājās pagatavotu matcha latte.

Par matcha tēju stāsta brīnumu lietas – vērtīga un antioksidantiem bagāta, turklāt darbojoties arī kā enerģijas lādiņš. Pirms ķēros pie savas tases brūvēšanas, mazliet palasīju un paklausījos par matcha tējas labajām īpašībām un izcelsmi (noderīgs izrādījās, piemēram, šis video). Tad ķēros pie vidējā aritmētiskā un saliku kopā savu matcha latte receptes versiju, par kuru šodien nolēmu pastāstīt arī Tējtasītes lasītājiem.

No norādītā sastāvdaļu daudzuma pagatavojama viena tase matcha latte un tās, saprotams, ir variējamas pēc individuālām vēlmēm – varbūt kādam garšo stiprāka vai gluži pretēji – vairāk ar pienu atšķaidīta latte. Man personīgi pie sirds iet šāda nedaudz maiga un putaina versija.

Pagatavošana ir ļoti vienkārša un neprasa daudz laika. Pagaidām vēl neesmu izmēģinājusi, taču šo pašu dzērienu iespējams pagatavot arī aukstajā variantā, kas vairāk piestāvētu vasaras sezonai.

  • ½ tējk. matcha zaļās tējas pulvera;
  • ½ – 2/3 šotiņa glāzes karsta ūdens;
  • 2 tējk. brūnā cukura;
  • ¾ glāzes piena.

  1. Nelielā bļodiņā ieber matcha pulveri un pavisam nedaudz karsta ūdens (es par atskaites punktu izmantoju nepilnu šņabja glāzīti ). Samaisa un saputo ar piena putotāju vai putojamo slotiņu. Savu putotāju pirms laika iegādājos veikalā „Tiger”, taču tas atrodams arī citos saimniecības preču un trauku veikalos. Puto matcha pulveri un ūdeni līdz izveidojas vieglas un dzidras putas un tējas biezumi ir izšķīduši.
  2. Uzkarsē katliņā pienu un ar piena putotāju uzputo to līdz izveidojas pabiezas putas.
  3. Matcha tēju ielej pasniegšanai paredzētajā glāzē, pievieno apmēram 2 tējk. brūnā cukura un samaisa.
  4. Pārlej tējai uzputoto pienu, pieturot putas, lai tās neiekristu glāzē līdz ar pienu. Pēc tam putas pārliek pāri dzērienam. Ja vēlas, var dekorēt ar nelielu daudzumu zaļā matcha pulvera.
  5. Pasniedz nekavējoties.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.