Labākie un sliktākie 2012. gada seriāli nominācijās


magical_tvVecais gads ir godam aizvadīts, taču tas nebūt nenozīmē, ka tas ir pilnībā aizmirsts. 2012. gads filmu un seriālu pasaulē ir bijis gana interesants, lai būtu pelnījis pats savu atsevišķu ierakstu. Pirms ķerties pie filmu apkopojuma, kuru visticamāk publicēšu janvāra vidū vai otrajā pusē, (jo vēl neesmu redzējusi pāris ievērojamas 2012. gada filmas), nolēmu padalīties ar, manuprāt, spilgtākajiem atklājumiem no 2012. gada seriālu pasaules. Šis apkopojums, protams, ir absolūti subjektīvs un tajā esmu iekļāvusi tikai seriālus, kurus pagājušajā gadā pati esmu skatījusies. Saraksts nav īss, tādēļ iesaku ērti iekārtoties un ieliet sev kādu tējas tasi 🙂

Gada labākais drāmas seriāls:

Tie, kas mīl nopietnus seriālus ar izsmalcinātas humora izjūtas klātbūtni un labi uzrakstītiem dialogiem, man droši vien piekritīs, ka The Newsroom ir pelnījis goda vietu 2012. gada labāko seriālu topā.

The Newsroom

Gada labākais britu seriāls:

Šeit bija grūti izšķirties starp Downton Abbey un Sherlock, taču esmu pārāk lojāla Sherlock pēc kārtas otrajai sezonai, kura izrādījās vēl labāka par pirmo, tādēļ tituls no manas puses šoreiz tiek tieši šim seriālam.

Sherlock I

Gada labākais laikmeta drāmas seriāls:

Man vienkārši vajadzēja kategoriju, kur iebīdīt arī Downton Abbey. 🙂  Done!

Downton Abbey I

Gada labākais komēdijseriāls:

Šajā kategorijā neapšaubāms uzvarētājs ir seriāls, par kuru vēl Tējtasītē neesmu izteikusies – Go On. Galvenajā lomā Matthew Perry no Friends. Sen nebiju trāpījusi uz tik labestīgi, muļķīgi, cilvēcisku seriālu ar nedaudz citādu humoru.

Gada labākais realitātes šovs:

Šī nominācija izrādījās pavisam vienkārši piešķirama. Līdztekus Face Off, Project Runway un Project Runway All Stars, 2012. gada otrajā pusē, es beidzot sāku skatīties arī kādu muzikālo šovu – The Voice US versiju. Par finālu gan man ir tikai skābi komentāri, jo Amanda Brown – vienīgā dziedātāja, kurai manuprāt, bija jāuzvar, tika izbalsota pat pirms pusfināla. Nav taisnības šai pasaulē, taču pats šovs tik un tā ir viens no maniem favorītiem šogad.

Gada labākais muzikālais seriāls:

Stīvena Spīlberga radītais Smash. Vai šeit vēl ir vajadzīgi komentāri? Nu labi – lielisks aktieru ansamblis, laba ideja un kvalitatīvs izpildījums. Īsts kārums muzikālo seriālu cienītājiem. Gaidām atsākamies 2. sezonu jau pavisam drīz. Būšot arī Jennifer Hudson.

Smash

Gada drosmīgākā debija:

Seriāls Girls neietilpst tipisko sitcomu kategorijā. Atklāts, parupjš, vietām pastulbs, bet seriāls tik un tā pamanījās nošarmēt konkrētu auditorijas daļu un burāt tālāk uz savu otro sezonu. Must see, ja patīk seriāli par hipsteriem un gribas zināt cik viegli vai grūti ir būt jaunam.

Girls

Gada vizuāli iespaidīgākais seriāls:

Šķiet, ka šajā kategorijā, nekā labāka par Game Of Thrones seriālu veidotāji mums nepiedāvā. Arī otrajā seriāla sezonā varējām redzēt, kur paliek iespaidīgais budžets.

game-of-thrones

Gada vilšanās:

Man ļoti patika American Horror Story pirmā sezona. Ar nepacietību gaidīju arī otrās sezonas atgriešanos. Tomēr, tālāk par pilotu tā arī netiku. Pirmā sērija šķita zaudējusi iepriekšējās sezonas mistikas oreolu, aizstājot to ar pamatīgu porciju iekšu un šausmu, kas vismaz man likās mākslīgi radītas ar mērķi pēc iespējas vairāk šokēt skatītājus. Iespējams, atsākšu seriālu skatīties ar trešo sezonu, ja tās tematika mani no jauna uzrunās.

American-Horror-Story-Asylum

Gada interesantākā sezona:

Manuprāt, Vampire Diaries ir viens no tiem seriāliem, kura sižeta aizrautības pakāpe iet kā pa viļņiem. Jāsaka, šīs sezonas notikumi team Damon piekritējiem (tai skaitā arī man 😀 ) varētu iet pie sirds labāk. Turklāt Eleina ir kļuvusi par vampīru. Beidzot!

Vampire Diaries I

Gada vājākā sezona:

Šajā kategorijā nākas iecelt Glee, kura pēdējā sezona šķiet pamazām zaudējam savu asumu. Sižeta ziņā,  es nebūtu iebildusi pret jaunu virzienu – vēl plašāk apskatītām Reičelas un Kurta gaitām Ņujorkā, jo paša ansambļa ikdienas dzīvē, šķiet pa vienam vien, atkārtojas tie paši jau redzētie notikumi.

Glee

Gada sliktākā pilotsērija:

Dažkārt ir jāklausa savai iekšējai balsij, kas saka, lai nemaz nemēģinu sākt skatīties kādu konkrētu seriālu. Nespēju noskatīties Beauty And The Beast rimeika pilotsēriju bez nepārtraukta facepalm. Kur veidotāji skatījās palaižot ēterā tik izskaistinātu briesmoņa versiju?

Beauty and the beast

Gada ”pietiek”:

”Pietiek” – seriāls, kam būtu laiks doties pensijā. Šajā nominācijā ir acumirklīgs uzvarētājs. Beverlīhilzas rimeiks 90210 ir savu laiku nokalpojis ar katru sezonu izbrienot aizvien lielākā seklumā. Pienāk brīdis, kad pat glītais noformējums neglābj ar baltajiem diegiem šūto sižetu…

90210

Gada nenovērtētākais seriāls:

Parasti neskatos militāri politiskus seriālus. Šoreiz viens no militārajiem tomēr bija paņēmis manu sirdi ar savu patosu par patriotismu un cilvēciskajām emocijām. Sēroju par to, ka Last Resort tā arī nepiedzīvos savu otro sezonu.

Last Resort

Gada atvadas:

2012. gads izrādījās arī pēdējais skatītāju mīlētajam un ilgnoturīgajam seriālam Desperate Housewives. Nevarētu gan sacīt, ka biju īpaši sajūsmināta par seriāla noslēgumu, taču esmu droša, ka tuvākajā laikā šī seriāla kurpēs neviens cits neiekāps.

Season-8-Promo-Photoshoot-desperate-housewives-25652045-2500-1667

Gada labākais drāmas seriāla aktieris:

Šeit arī nācās palauzīt galvu, jo Jeff Daniels sniegums seriālā Newsroom bija tiešām baudāms. Taču vēl vairāk man šogad patika Benedict Cumberbatch attēlotā egoistiskā ģēnija personība seriālā Sherlock.

benedict-cumberbatch1

Gada labākā drāmas seriālu aktrise:

Emily Mortimer no The Newsrom, ar savu mazliet histērisko, taču inteliģento tēlu, manuprāt, tika galā izcili.

emily_mortimer

Gada labākais komēdijas seriāla aktieris:

Seriālam Partners nebija lemts ilgs mūžs. Žēl, jo tas varēja ierindoties manu mīļāko situāciju komēdiju plauktā pateicoties tieši aktiera Michale Urie tēlojumam.

partners-tv-show-image

Gada labākā komēdijas seriāla aktrise:

Šeit gribētos izvirzīt 2 Broke Girls aktrisi – Kat Dennings, kuras šerpais, taču sirsnīgais tēls kontrastā ar Beth Behrs varones naivumu, ir visa seriāla ”sāls”.

2_Broke_Girls_-_1x01-1

Gada labākais ļaundaris:

Šeit iedomājos par karali Džofriju no Game Of Thrones, bet beigās secināju, ka ļaundaris arī ir cilvēks un tieši šo aspektu novērtēju seriāla 666 Park Avenue tēlā Gevinā Durānā.

TERRY O'QUINN, VANESSA WILLIAMS

Gada kick-ass varone:

Vienkārši vajadzēja šādu kategoriju, lai piezīmētu uz virtuālā papīra cik izdevies ir Pemas tēls seriālā True Blood. Pašam seriālam pēdējā sezona gan šķita krietni juceklīgāka kā iepriekšējās.

Pam I

Gada sēras par zaudētu personāžu:

Uzmanību, SPOILERIS! Noskatījos Donwton Abbey Christmas special sēriju. Aktieris Dan Stevens, kurš seriālā atveido Metjū Kroulija lomu, ir izlēmis nepagarināt līgumu ar seriāla veidotājiem, lai fokusētos uz savu karjeru citur. Diezgan šokējošs pavērsiens sižetā, šo tēlu no skatītāju redzesloka aizvāca vienā acumirklī. Patiešām žēl.

Dan-Stevens-as-Matthew-Crawley

Un kādi ir tavi 2012. gada spilgtākie seriālu momenti un varoņi?

17 komentāri

  1. Iedvesmoji ieskatīties Smash tālāk par pirmo sēriju. Man bija radies iespaids, ka tas tāds pats Glee vien ir(tik aktieri citi) un pirmā sērija arī ne visai pavilka. Laikam būs jāiečeko tālāk 🙂 Par Beauty And The Beast varu piekrist. Nemaz tālāk par to pirmo sēriju netiku – nepatika tomēr. Protams, par Sherlock arī pilnībā pievienojos. Nevaru sagaidīt nākošo sezonu 🙂
    Taisni gribas nošpikot ideju un uztaisīt šādu ierakstu pašai 😀 🙂

    Patīk

    1. Man ”Smash” ļoti patika, bet es jau vispār esmu kritusi uz muzikālajiem 🙂 ”Glee” viņš līdzinās tikai tajā apstāklī, ka visi dzied un grib kļūt slaveni 😀 ”Beauty And The Beast” es arī tikai pilotu noskatījos un pat to ar mokām. Viss aiz manas naivās cerības, ka būs kaut kas līdzīgs seriālam, ko skatījos bērnībā.
      Nošpiko vien, man arī būs interesanti palasīt, kas ir Tavā seriālu plauktiņā 🙂

      Patīk

  2. Jēziņ, kā tu paspēj to visu skatīties???!!! Bet nu pie saraksta. Visur, kur pieminēt Downton Abbey, Šerloks un Troņu spēles, piekrītu. Vampīru dienasgrāmatu mēģināju skatīties, bet man tur diezgan bieži ir face palm, tāpēc likos mierā. Muhaha – Beauty And The Beast briesmonim varbūt ir aste, kupris vai vēl kas tāds? 90210 reiz mēģināju skatīties, bet netiku tālāk par pirmo sēriju – nemitīgs face palm. Palika vien saldsērīgas atmiņas par veco Beverlihilsu. Vai “Revolution” skatījies?

    Patīk

    1. Nu…nedēļā ir veselas septiņas dienas…diennaktī 24h… kaut kā jau salasās 😀
      ”Vampire Diaries” ir mans guilty pleasure. Ir bijuši brīži, kad es saku sev, ka jābeidz, jo scenāristi iebriduši atkal tajā pašā purvā, bet tad kaut kas notiek un es atkal esmu atpakaļ 😀
      ”90210” skatīties sāku arī dēļ tām saldsērīgajām atmiņām, bet diemžēl pagātni atpakaļ neatgriezt, nav ko mocīties.
      Par ”Beauty And The Beast”… Nu nav tas normāli ielikt smukuli ar pāris rētām par briesmoni, te vairs nelīdzēs nedz aste, nedz kupris 😀
      Skatījos ”Revolution”. Neliktu ne gada labākajos, ne gada sliktākajos, tā stabili pa vidu. Skatīties turpināšu, jo uz beigām palika aizvien labāk.
      ”Ringer” skatījos un bēdājos, ka atcēla, ”Revenge” skatos joprojām un skatīšos līdz beigām, lai gan man šķiet, ka šī sezona ir mazliet vājāka par iepriekšējo.

      Patīk

      1. Es, protams, esmu paspējusi noskatīties tikai pirmās sezonas. “Revolution” vispār tikai pirmo sēriju :D. Par “Ringer” apbēdināji.

        Patīk

  3. Paskaties “Revenge” un “Ringer”, ja tas jau nav izdarīts 2011. gadā.

    Patīk

  4. Lielu daļu no šī saraksta seriāliem neesmu redzējusi vai arī skatīšanās apstājusies pie pirmajām serijām (vai arī minūtēm), tomēr prieks, ka te ir iekļuvuši divi mani mīļākie seriāli – Sherlock (kas bija negaidīti labs atklājums, starp citu, pateicoties tavam blogam!) un Downton Abbey (lai gan, kad pirms pāris dienām uzzināju par Christmas Special sērijas negaidīto pavērsienu, nosolījos tālāk vairs neskatīties). Man noteikti būs jāpaskatās arī The Newsroom.

    Patīk

    1. Man skatoties ”Donwnton Abbey” pēdējo epizodi bija diezgan liels šoka moments. Viņiem pēdējā laikā galīgi neveicas, vispirms Sibilla, tad Metjū… Bet es skatīties turpināšu, lieku cerības uz scenāristu meistarību, varbūt saglābs kaut kā vēl šo situāciju.
      ”The Newsroom” patiešām iesaku. Ne tikai labs sižets, bet arī aktieri.

      Patīk

  5. 1. Once Upon A Time – laikam neesmu vēl izaugusi un joprojām dzīvoju pasakās… šis seriāls mani aizrauj…
    2. The Good Wife
    3. 2 Broke Girls
    4. Hunted – mana vīra mīļākais seriāls
    5. Elementary – arī mana vīra
    6. Fairly Legal – mans seriāls…

    ŠOVI
    1. The Amazing Race – pēdējā sezona bija vienkārši emocionāla, pat raudāju par to divu cilvēku laimi, tādu iznākumu neviens neparedzēja…
    2. Voice – gaumes atšķiras, bet mans vīrs fanoja par to bomža izskata dziedātāju…
    3. So You Think You Can Dance – jau tagad gaidu vasaru ar jauno sezonu
    4. ANTM – nu pēdējā sezona bija viens liels sviests

    desmit ir

    Patīk

    1. ”Once Upon A Time” es skatījos, man patika, bet tad vienā brīdi zaudēju interesi, varbūt kādreiz atsākšu, kad aptrūksies seriāli. Par ”Hunted” biju dzirdējusi, ir plānā pirmo sēriju drīzumā redzēt.
      Par ”The Voice”, tas dziedātājs arī man arī simpatizēja, skaista balss un laba skatuves harisma. Ja jau viņš finālā tika, labāk būtu arī uzvarējis. Pārējos no šoviem neesmu iesākusi skatīties, kaut gan par dejošanu, varētu patikt.

      Patīk

  6. […] kopsavilkuma ideju nošpikoju no Tējtasītes. Viņas raksts—> šeit. Tad nu te būs mans kopsavilkums par seriāliem un aizgājušo […]

    Patīk

  7. Kur var skatīties The Amazing Race? Tas ir vienīgais šovs, ko tiešām esmu gatava skatīties vēl un vēl.

    Patīk

  8. 100% Lielākā daļa “Game of Trones” budžeta aiziet aktieru algās, kuri piedalās neskaitāmos kailskatos un seksa ainās! 😀 (tas mani šajā seriālā kaitina)

    Bet, esmu nedaudz apvainojusies, jo to ka “House MD” ir beidzies vispār neviens nepiemin! 😦

    Patīk

    1. Ja GOT nebūtu pliko skatu, vēstījumu par kariem daļai auditorijas būtu vienmuļāk uztvert 😀
      Hausu es ar vienu aci skatījos TV, bet tā baigi pieķērusies neesmu, lai gan Hjū Lorijs ir baigi labais 🙂

      Patīk

      1. Man Hauss patika, tik ļoti, kā joprojām neesmu noskatījusies pēdējo sēriju, bail, ka zudīs burvība, kurā mani šis seriāls ir ietinis! 🙂 Nezinu, kad uzdrošināšos to noskatīties! 😉

        Nu jā, ļoti grūti visu uztvert, bez kailskatiem! 😀 ok, tie var palikt, bet… LŪDZU, ne TIK daudz! 😉

        Patīk

        1. Haha, drīz jau 3. sezona būs klāt, redzēs ar kādu kailskatu īpatsvaru mūs šoreiz apveltīs 😀 Kaut gan, es domāju, ka nekas nemainīsies, jo tas viņiem jau par sava veida firmas zīmi kļuvis 😀

          Patīk

          1. Es saprotu, ka tajos laikos cilvēki bija izvirtīgi, sevišķi galmā! Bet, nu ir jāsaprot ka var filmēt kaut ko vienu, erotisko filmu vai arī filmu ar mistikas pieskārienu!

            Patīk

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.